r
Nosalty Logó

Vérnarancsos-túrós sakkszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vérnarancsos-túrós sakkszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4420 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.2 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6665.9 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1984 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1984 micro
Összesen 4420 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vérnarancs aromát és az átszitált lisztet. Jól összedolgozzuk.
  2. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába.
  3. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és nagyjából 35 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a túrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a tetszés szerinti vanília aromát. A tejszínt a zselatinnal és a habfixálóval felverjük, majd a 2/3 részét a túróhoz keverjük.
  5. A kisült tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapot hosszában megfelezzük, ez lesz a sütemény alja és teteje. A másik lapot hosszában csíkokra vágjuk (ebből a lapból hat csík lesz, de a süteményhez csak négyet használunk fel).
  6. A hosszában megfelezett lap egyik felére kenünk egy kis krémet, majd rétegezzük (piskótacsík - krém - piskótacsík - krém), majd a következő sorban ugyanígy, csak fordított sorrendben (a piskótacsíkra krém, a krémre piskóta kerül). Megkenjük még egy kis krémmel, és befedjük a maradék tésztalappal. A sütemény tetejét és oldalát a maradék tejszínhabbal bekenjük, és tetszés szerint díszítjük.
  7. Hűtőben kissé kifagyasztjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4811
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Receptkategóriák

A süteményt húgom névnapjára készítettem. Már rég ki szerettem volna próbálni a sakkszeletnek azt a változatát, ahol nem kétszínű piskótacsíkokat, hanem piskótát és krémet rétegezünk. A színekkel azonban én is játszottam :)! A tésztába kerülő vérnarancs aroma kissé barackszínűre színezte a tésztát. Természetesen az aroma mennyiségét lehet növelni, és akkor még intenzívebb ízt és színt kapunk, de arra ügyeljünk, hogy a vérnarancs aroma kissé kesernyés, ezért lehet, több cukor kell abban az esetben a tésztába. Én is növeltem az hagyományos piskótához szükséges mennyiséget kicsit. A túrós krémre - amellett, hogy itthon nagy kedvenc - azért esett a választásom, mert tudtam, hogy egy viszonylag stabilabb krémet kapok, ami jelentősen meg fogja könnyíteni a sütemény összeállítását, és vaníliás ízével jó összhangban van a vérnarancs aromájával is :) !!!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek