r
Nosalty Logó

Véreshurkás skót tojás

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Véreshurkás skót tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 730 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2918 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 251 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 730 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    257.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4563.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    3232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    1117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 2918 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat forró, lobogó vízbe tesszük 4-4,5 percre, majd ha letelt az idő, egyből irány a hideg víz és ha kissé kihűlt, akkor megpucoljuk.
  2. A hurkát kinyomkodjuk a bélből és egy tálba tesszük. Kiveszünk belőle egy maréknyit és tenyérnagyságúra lapítjuk. Jön a közepére a tojás és bebugyoláljuk a hússal. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol jól fedje.
  3. Meghempergetjük zsemlemorzsában és forró olajban 3-4 perc alatt ropogósra sütjük.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4907
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oké, lehet hogy nem parmezános polentával kellene tálalni, mert így elég durva kaja, de salátával, vagy kihűlve karikára szeletelve szendvicsnek isteni! Egy dologra kell nagyon figyelnünk, hogy amikor megfőzzük a tojást, 4-4,5 percnél ne hagyjuk tovább a forró vízben, mert akkor igazán jó, ha a sárgája a végén még kicsit remegős, krémes. Kolbászhússal vagy fűszerezett darált hússal is működik, sőt, akár panírozhatjuk is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek