r
Nosalty Logó

Vendégváró tál Györgyi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vendégváró tál Györgyi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A rántott húshoz

A búbos húshoz

A sonkatekercshez

A tojássünihez

A "gombához"

A kaszinótojáshoz

Összesen 1624 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A rántott húshoz

A búbos húshoz

A sonkatekercshez

A tojássünihez

A "gombához"

A kaszinótojáshoz

Összesen 6486 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A rántott húshoz

A búbos húshoz

A sonkatekercshez

A tojássünihez

A "gombához"

A kaszinótojáshoz

Összesen 260 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2608.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 1624 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    356.1 g

Zsír

  • Összesen
    458.7 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    3187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10433.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    486 mg
  • Kálcium
    1502 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    4013 mg
  • Nátrium
    3977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1490 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    97 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    722 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    2528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1411 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    190 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 6486 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    51 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

A rántott húshoz

A búbos húshoz

A sonkatekercshez

A tojássünihez

A "gombához"

A kaszinótojáshoz

Elkészítés

A rántott húshoz

  1. A karajt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Lisztben, felvert tojásban, prézliben megforgatjuk, és olajban kisütjük.
  2. A búbos húshoz a húst vékony szeletekre vágjuk, sós vízben teljesen puhára főzzük. Majd olajban pirosra sütjük.
  3. A tejfölt kikavarjuk a reszelt sajttal, sóval, pirospaprikával. Minden hússzeletre halmokat teszünk, és a sajt olvadásáig sütjük tovább.
  4. A sonkatekercshez a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a mustárral, a főtt tojássárgájával, sóval. Mindegyik sonkára teszünk belőle és feltekerjük.
  5. A sünihez hosszú csíkokat vágunk a pritaminpaprikából, beleszurkáljuk a főtt tojásba, a szeme szemes borsból van.
  6. A gombához a főtt tojás kalapját levágjuk, ráhelyezzük a fél paradicsomot, és pöttyöket teszünk rá mustárból.
  7. A kaszinótojáshoz a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a tojássárgájával, sóval, borssal, és visszatöltjük a tojásba.
  8. Ízlés szerint rendezzük el egy nagy tányéron.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7012
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a tál is ott volt nálunk a húsvéti asztalon.

Hozzávalók

A rántott húshoz

A búbos húshoz

A sonkatekercshez

A tojássünihez

A "gombához"

A kaszinótojáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek