r
Nosalty Logó

Vendégváró szelet 2. - vörösáfonyás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vendégváró szelet 2. - vörösáfonyás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 835 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 6685 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 348 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 835 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    287.8 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    946.2 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 6685 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 348 Kcal

Hozzávalók

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A kakaós lapokhoz

  1. A lapokhoz a tojást, a mézet, a cukrot, a kakaót, a sót, a szódabikarbónát és a vajat gőz fölött felfőzzük, majd a tűzről levéve beledolgozzuk a lisztet, és összegyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátán lapokat sütünk belőle. Ne szárítsuk ki!
  3. A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, a citromhéjat, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
  4. Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, beleszórjuk az áfonyát, és megsütjük.
  5. A pudingport kikeverjük a tejjel, és felfőzzük a tejszínben. Ha már sűrű, még forrón elkeverjük benne a cukrot, majd kihűtjük. Ha meghűlt, hozzáadjuk a vajat, és géppel habosra keverjük.
  6. Összeállítjuk a süteményt. Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a piskótát úgy, hogy az áfonyás fele kerüljön alulra, majd a piskótára vékonyan áfonyadzsemet kenünk (ha nincs, jó pl. a meggy is). Következik a krém másik fele, majd a másik barna lap.
  7. Szeletelés előtt egy napig hagyjuk fóliával lefedve a hűtőben, hogy a lapok puhuljanak be. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19224
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 02.

Ajánló

Készíthetjük más aszalt vagy kandírozott gyümölccsel is, tetejére pedig kenhetünk csokimázat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ránézésre olyan, mint a vendégváró, de a tésztája is más és a krém is. Ettől függetlenül nagy-nagy szeretettel várhatjuk vele a vendégeinket... :).

Hozzávalók

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek