Nem "váratlan" vendégváró szelet:) Mert igazán az elkészítés másnapján a legfinomabb. Akkor viszont biztosan váratlanul elfogy!
Nem "váratlan" vendégváró szelet:) Mert igazán az elkészítés másnapján a legfinomabb. Akkor viszont biztosan váratlanul elfogy!
Hozzászólások (30)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Évek óta keresem e sütinek a receptjét.Annak idején anyósom csinálta ő Rigó Jancsinak hívta.A gyerekek is imádták,de recept titka nála maradt,miután elváltunk.Hálásan köszönöm!
Nálunk is népszerű süti a vendégváró! Anyukám sütötte sokszor, amikor minden családtag odament hozzájuk, nagyon kiadós süti. Én is sütöm többször, csak annyit újítottam rajta, hogy a piskótát kettévágom, és közé is teszek krémet, vagy pikáns ízű lekvárt.
Carbonate Baker"sAmmonia ~szalikali.En mindig ezt hasznalom.Nem is olyan draga mert Ukrajnaban csak 100 forintba kerul es nem kell erte Amerikaba utazni
Zsirt is lehet venni minden nagyobb uzletben.Kocka alaku,1lb kiszerelesben a hutott pulton Lord a neve.Nagyobb kannaban is aruljak ott ahol a Shorteninget.Ez ugy nez ki hogy preselt zsir,en atszoktam sutni es egeszen jo ize van Meg zsiros kenyernek is jo paradicsommal,zoldhagymaval.csak jo kenyeret nehez talalni.Mi azt is sutunk hozza.
Zsirt is lehet venni minden nagyobb uzletben.Kocka alaku,1lb kiszerelesben a hutott pulton Lord a neve.Nagyobb kannaban is aruljak ott ahol a Shorteninget.Ez ugy nez ki hogy preselt zsir,en atszoktam sutni es egeszen jo ize van Meg zsiros kenyernek is jo paradicsommal,zoldhagymaval.csak jo kenyeret nehez talalni.Mi azt is sutunk hozza.
Lehet kapni Amerikaban Ammonium Carbonate Baker"sAmmonia eleg borsos az ara 76gramm $8.00. Nagyon jol lezarva kell tartani mert konnyen elparolog,Arecept kituno.40 eve sutottem eloszor a gyerekeimnek,Remelem az unokaknak is izleni fog.
Pont ma egy éve is néztem a receptet, mert a fiam ballagott.
Megint ballag a kisebbik fiam, megint itt vagyok.
elképesztő, hány néven fut ez a süti, de megérdemli ezer évesen is. FINOM!!!
Sziasztok!Anyukám is rendszeresen süti ezt a sütit !Mostanában a kakaós lapok helyett ,kakaós piskótát süt ,úgy is isteni!!Ja és nálunk Budapest szeletnek nevezik!
Sziasztok!
Az én nagymamám is mindig ilyet sütött mikor mentünk hozzá, csak ő a tetejére nem porcukrot tett, hanem csokimasszát csurgatott a tetejére. A világ legfinomabb sütije!!!
isteni!!!!! tegnap megsutottem a csaladomnak nagyon izlett koszi a recepttet
Sziasztok!
Az Én Anyukám is vendégvárónak hivta nálunk a cukrászdába Ilona szeletnek hivják.
kb 35 éve sütöm ezt az isteni sütit de nem csak ünnepnapkor hanem ha vendégeim jönnek vagy az
uncsik ők is imádják. mindig dicséretet kapok Mama te tudsz a legfinomabb sütit készíteni azt mondják mert ez olyan nagyis süti. süssétek bátran biztos sikeretek lesz nektek is.
jó sütést és nagyon szép napot kivánok mindenkinek.
Sziasztok! Bátran süssétek meg , mert Isteni finom!!!!!!!!
Én ezt a sütit lekvárral szoktam készíteni és úgy hívjuk, hogy Néró szelet. Az én családom nagyon szereti.
Múlt héten újra megsütöttem ezt a csodát, és másodjára tökéletes lett!!! Mindenki agyondicsérte, úgyhogy büszke voltam magamra! :) Köszönöm ezt a mennyei süteményt!
Elkészült a süti. Az elején teljesen kétségbeestem, mert a barna tésztát alig tudtam kinyújtani akkorára, mint a tepsi, pedig nem volt nagyobb, mint amiben te sütötted, de végül sikerült, igaz, annyira vékony lett, hogy szinte biztosra vettem, hogy nem sül ki belőle semmi jó. Végül sikeresen megsütöttem mindkét barna lapot, de olyan kemények voltak, mint a beton és nagyon vékonyak, ráadásul elég fakóak is (ugyanis nem találtam rendes kakaóport, így nesquiket kellett beletennem). Ennek ellenére nem adtam fel, megcsináltam a krémet, ami jól sikerült, majd jött a piskóta, ami kb. csak fele olyan magas lett, mint a tiéd. Végül összetettem minden alkatrészt, majd másnap szeleteltem. Remekül megpuhult, összeértek az ízek, így egy nagyon finom süteménnyel fogadhattam a vendégeket, akik szinte az összeset felfalták, és nem győzték dicsérni, hogy mennyire finom.
Úgyhogy köszönöm szépen a receptet meg a segítséget! További jó sütögetést mindenkinek! :-)
Persze:)pl:Margarin
Szorítok hogy jó legyen!
Ja, és még annyit akartam kérdezni, hogy zsír helyett lehet valami mást használni? Ugyanis itt azt sem igazán lehet beszerezni :(
Szia!BrigiKE25!Igazán csak találgatni tudok: szódabikarbónát vagy sütőport gondolnék....de talán Petra tudna ebben segíteni ő itt a "SZAKI" :-)
Azért gondolom mert pl a hatlapost is lehet sütőporral és szalakálival is sütni.
Remélem fincsire sikerül...feltétlenül írd meg!!!
Köszönöm a segítséget! Közben nézelődtem a neten is, és többen is írták, hogy sütőpor vagy szódabikarbóna, vagy a kettő keveréke jó a szalalkáli helyett. Kipróbálom, nagyon remélem, hogy így is sikerülni fog. Nagyon nem örülnék, ha nem sikerülne első nekifutásra, mert nem lesz időm másikat sütni. Jaj, annyira izgulok. Hétvégén, vagy jövő héten megírom, mi lett az eredmény. Még egyszer köszönöm!
Hétvégére ezt a süteményt tervezem megsütni egy igazán fontos találkozóra. Az lenne a kérdésem, hogy a szalalkálit mivel tudnám helyettesíteni? Mert itt kint Amerikában sajnos nem lehet kapni :( Előre is köszönöm a segítséget!
Szia Brigi,
A szalakálit úgy tudom nem lehet helyettesíteni... Küldjek neked????
Szia Mónika!
Nagyon kedves tőled, de sikerült sütőporral helyettesítenem, és így is nagyon finom lett! :) Még egyszer köszi!
elkészitetem, igazàn nagyon finom,
Én is ezt sütöm ma, pénteken lesz a nagyobbik fiam ballagása és arra készítem. Én is egy nagyon öreg nénitől kaptam a receptet, kb 85 éves, de ahogy látom ugyan azt írta le nekem ami ide van írva csak ő réteslisztet írt a krémhez, én meg azt is tettem bele. Nekem is kb. 7 éve van meg ez a recept, és mégis valahogy az volt az igazi, amit ő sütött.
Részvétem... (Sajnos január közepe óta már az enyém sem...) :(
Szeretettel üdvözöl: Mirza
Az én anyukám is Ilona-szeletnek hívta, sajnos, többé már nem sütheti...
Az én nagymamám is ezt sütötte, jaj, de szerettem! Ő Ilona-szeletnek hívta.
Mondta is a családom , hogy ezek a sütik már "ezer" éves receptek...hisz házi megsárgult süteményeskönyvből származnak....de már beavatottak:)))Örülök, hogy sikerült egy kicsit nosztalgiázni.Karácsonyra is kitűnő desszert és ráadásul kiadós.
Szép Ünnepeket Mindenkinek!
Megdobbant a szivem, mikor megláttam a főoldalon a süti képét, és a nevét...
A nagymamám mindig ilyennel vár, ha meglátogatom... kb tízezer éve... A recept változatlan, a név ugyanaz..
És isteni a sütemény, ajánlom mindenkinek!