Vendégváró szelet recept

1 adag
465
kcal
Vendégváró szelet
Vendégváró szelet
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem "váratlan" vendégváró szelet:) Mert igazán az elkészítés másnapján a legfinomabb. Akkor viszont biztosan váratlanul elfogy!


hozzávalók / 12 adag

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kakaó tésztalapos-piskótás krémes sütemény, ötrétegű krémes sütemény, különleges többrétegű sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapokhoz valókat összedolgozzuk, és enyhén lisztezett tepsi hátlapján, 2 kakaós lapot sütünk belőle a gázsütő 4-es fokozatán (kb. 30X40cm tepsi). Vigyázat, elég gyorsan sül.
  2. Félretesszük hűlni.
  3. Piskótát sütünk: felverjük keményre a tojások fehérjét, hozzáadjuk a cukrot , majd a tojások sárgáját egyenként és végül a sütőporos lisztet. Ugyanabban a tepsiben készítjük, mint amin a lapokat sütöttük.
  4. Elkészítjük a krémet: a tejben a lisztet elkeverjük, és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A porcukrot és a vajat "habosra" keverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét.
  6. A kettő krémet (hidegen) összekeverjük, és megöltjük a tésztát: egy kakaós lap - krém fele - piskóta - krém másik fele - kakaós lap.
  7. A tetejét porcukorral díszitjük.
  8. Másnap szeleteljük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 124 658
elküldve: 17
receptkönyben: 1 136
elkészítve: 15/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Szanyiné Boros Anikó

Mióta szakács: 2009.11.22.
5 recept

Hozzászólások (28)

Juhasz Agnes
Juhasz Agnesszo, 2011-12-24 11:04

Carbonate Baker"sAmmonia ~szalikali.En mindig ezt hasznalom.Nem is olyan draga mert Ukrajnaban csak 100 forintba kerul es nem kell erte Amerikaba utazni

Budakati
Budakatiszo, 2011-09-24 19:30

Zsirt is lehet venni minden nagyobb uzletben.Kocka alaku,1lb kiszerelesben a hutott pulton Lord a neve.Nagyobb kannaban is aruljak ott ahol a Shorteninget.Ez ugy nez ki hogy preselt zsir,en atszoktam sutni es egeszen jo ize van Meg zsiros kenyernek is jo paradicsommal,zoldhagymaval.csak jo kenyeret nehez talalni.Mi azt is sutunk hozza.

Budakati
Budakatiszo, 2011-09-24 19:30

Zsirt is lehet venni minden nagyobb uzletben.Kocka alaku,1lb kiszerelesben a hutott pulton Lord a neve.Nagyobb kannaban is aruljak ott ahol a Shorteninget.Ez ugy nez ki hogy preselt zsir,en atszoktam sutni es egeszen jo ize van Meg zsiros kenyernek is jo paradicsommal,zoldhagymaval.csak jo kenyeret nehez talalni.Mi azt is sutunk hozza.

Budakati
Budakatiszo, 2011-09-24 19:13

Lehet kapni Amerikaban Ammonium Carbonate Baker"sAmmonia eleg borsos az ara 76gramm $8.00. Nagyon jol lezarva kell tartani mert konnyen elparolog,Arecept kituno.40 eve sutottem eloszor a gyerekeimnek,Remelem az unokaknak is izleni fog.

mislenbaba
mislenbabacs, 2011-06-09 12:38

Pont ma egy éve is néztem a receptet, mert a fiam ballagott.
Megint ballag a kisebbik fiam, megint itt vagyok.

margica
margicah, 2011-04-25 18:52

elképesztő, hány néven fut ez a süti, de megérdemli ezer évesen is. FINOM!!!

tucsi...
tucsi...v, 2011-04-24 10:52

Sziasztok!Anyukám is rendszeresen süti ezt a sütit !Mostanában a kakaós lapok helyett ,kakaós piskótát süt ,úgy is isteni!!Ja és nálunk Budapest szeletnek nevezik!

bergabi30
bergabi30h, 2011-04-18 13:10

Sziasztok!

Az én nagymamám is mindig ilyet sütött mikor mentünk hozzá, csak ő a tetejére nem porcukrot tett, hanem csokimasszát csurgatott a tetejére. A világ legfinomabb sütije!!!

CLAU
CLAUv, 2011-04-03 14:11

isteni!!!!! tegnap megsutottem a csaladomnak nagyon izlett koszi a recepttet

szigetimama
szigetimamaszo, 2011-03-26 11:49

Sziasztok!

Az Én Anyukám is vendégvárónak hivta nálunk a cukrászdába Ilona szeletnek hivják.
kb 35 éve sütöm ezt az isteni sütit de nem csak ünnepnapkor hanem ha vendégeim jönnek vagy az
uncsik ők is imádják. mindig dicséretet kapok Mama te tudsz a legfinomabb sütit készíteni azt mondják mert ez olyan nagyis süti. süssétek bátran biztos sikeretek lesz nektek is.
jó sütést és nagyon szép napot kivánok mindenkinek.

Csinka
Csinkah, 2011-03-07 10:34

Én ezt a sütit lekvárral szoktam készíteni és úgy hívjuk, hogy Néró szelet. Az én családom nagyon szereti.

BrigiKE25
BrigiKE25p, 2010-12-03 01:05

Múlt héten újra megsütöttem ezt a csodát, és másodjára tökéletes lett!!! Mindenki agyondicsérte, úgyhogy büszke voltam magamra! :) Köszönöm ezt a mennyei süteményt!

BrigiKE25
BrigiKE25h, 2010-11-22 02:43

Elkészült a süti. Az elején teljesen kétségbeestem, mert a barna tésztát alig tudtam kinyújtani akkorára, mint a tepsi, pedig nem volt nagyobb, mint amiben te sütötted, de végül sikerült, igaz, annyira vékony lett, hogy szinte biztosra vettem, hogy nem sül ki belőle semmi jó. Végül sikeresen megsütöttem mindkét barna lapot, de olyan kemények voltak, mint a beton és nagyon vékonyak, ráadásul elég fakóak is (ugyanis nem találtam rendes kakaóport, így nesquiket kellett beletennem). Ennek ellenére nem adtam fel, megcsináltam a krémet, ami jól sikerült, majd jött a piskóta, ami kb. csak fele olyan magas lett, mint a tiéd. Végül összetettem minden alkatrészt, majd másnap szeleteltem. Remekül megpuhult, összeértek az ízek, így egy nagyon finom süteménnyel fogadhattam a vendégeket, akik szinte az összeset felfalták, és nem győzték dicsérni, hogy mennyire finom.
Úgyhogy köszönöm szépen a receptet meg a segítséget! További jó sütögetést mindenkinek! :-)

BrigiKE25
BrigiKE25k, 2010-11-16 18:53

Ja, és még annyit akartam kérdezni, hogy zsír helyett lehet valami mást használni? Ugyanis itt azt sem igazán lehet beszerezni :(

Szboros.aniko
Szboros.anikoh, 2010-11-15 21:49

Szia!BrigiKE25!Igazán csak találgatni tudok: szódabikarbónát vagy sütőport gondolnék....de talán Petra tudna ebben segíteni ő itt a "SZAKI" :-)
Azért gondolom mert pl a hatlapost is lehet sütőporral és szalakálival is sütni.

Remélem fincsire sikerül...feltétlenül írd meg!!!

BrigiKE25
BrigiKE25k, 2010-11-16 18:42

Köszönöm a segítséget! Közben nézelődtem a neten is, és többen is írták, hogy sütőpor vagy szódabikarbóna, vagy a kettő keveréke jó a szalalkáli helyett. Kipróbálom, nagyon remélem, hogy így is sikerülni fog. Nagyon nem örülnék, ha nem sikerülne első nekifutásra, mert nem lesz időm másikat sütni. Jaj, annyira izgulok. Hétvégén, vagy jövő héten megírom, mi lett az eredmény. Még egyszer köszönöm!

BrigiKE25
BrigiKE25h, 2010-11-15 19:42

Hétvégére ezt a süteményt tervezem megsütni egy igazán fontos találkozóra. Az lenne a kérdésem, hogy a szalalkálit mivel tudnám helyettesíteni? Mert itt kint Amerikában sajnos nem lehet kapni :( Előre is köszönöm a segítséget!

BrigiKE25
BrigiKE25k, 2010-12-14 14:25

Szia Mónika!
Nagyon kedves tőled, de sikerült sütőporral helyettesítenem, és így is nagyon finom lett! :) Még egyszer köszi!

mislenbaba
mislenbabasze, 2010-06-09 09:17

Én is ezt sütöm ma, pénteken lesz a nagyobbik fiam ballagása és arra készítem. Én is egy nagyon öreg nénitől kaptam a receptet, kb 85 éves, de ahogy látom ugyan azt írta le nekem ami ide van írva csak ő réteslisztet írt a krémhez, én meg azt is tettem bele. Nekem is kb. 7 éve van meg ez a recept, és mégis valahogy az volt az igazi, amit ő sütött.

mirza
mirzak, 2010-04-13 13:27

Részvétem... (Sajnos január közepe óta már az enyém sem...) :(
Szeretettel üdvözöl: Mirza

Mamy-01
Mamy-01h, 2010-04-05 15:50

Az én anyukám is Ilona-szeletnek hívta, sajnos, többé már nem sütheti...

KZsuzsi
KZsuzsisze, 2009-12-30 19:07

Az én nagymamám is ezt sütötte, jaj, de szerettem! Ő Ilona-szeletnek hívta.

Szboros.aniko
Szboros.anikov, 2009-12-20 22:06

Mondta is a családom , hogy ezek a sütik már "ezer" éves receptek...hisz házi megsárgult süteményeskönyvből származnak....de már beavatottak:)))Örülök, hogy sikerült egy kicsit nosztalgiázni.Karácsonyra is kitűnő desszert és ráadásul kiadós.
Szép Ünnepeket Mindenkinek!

Bejci
Bejciv, 2009-12-20 12:53

Megdobbant a szivem, mikor megláttam a főoldalon a süti képét, és a nevét...
A nagymamám mindig ilyennel vár, ha meglátogatom... kb tízezer éve... A recept változatlan, a név ugyanaz..
És isteni a sütemény, ajánlom mindenkinek!

Legfrissebb cikkek

Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
A karácsony kötelező kellékei közé tartoznak azok a dalok, amiktől az ember már sírva rohan ki a világból. Ezzel reklámmal azonban kivételt tehetünk.
Karácsonyi klasszikusok újragondolva
Karácsonyi klasszikusok újragondolva
A karácsonyhoz megszokott karácsonyi ízek és illatok tartoznak. Kevés változtatással azonban hagyományos ételsorainkat, receptjeinket is egészségtudatosra hangolhatjuk.
Marcipán-szaloncukor teszt
Marcipán-szaloncukor teszt
Nincs Karácsony szaloncukor nélkül! Hagyományos vagy csokibevonatos, töltött vagy sima, mindenkinek megvan a maga választottja. Mi most marcipánosakat kóstoltunk.
465