r
Nosalty Logó

Vendégváró linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tamil
Vendégváró linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 5915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    319.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4321.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.6 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    322 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2388 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 5915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot, a sütőport, citrom héjat, vaníliás cukrot, sót összekeverjük.
  2. Beletesszük a kis kockákra felvágott margarint, és könnyed morzsolással összedolgozzuk. (2 tenyér egymáshoz dörgölésével.) Nem melegítjük a tésztát a kezünkkel.
  3. Mikor már kellően egyneműsítettük, az anyag közepébe mélyedést csinálunk, és beleütjük a 2 tojássárgáját és a 2 dl tejfölt. Fakanál nyelével kevergetjük össze a tojássárgát és a tejfölt, és egyre nagyobb mennyiséget a lisztes részből hozzákeverünk.
  4. Végül kézzel az egész tésztát egyneműsítjük. VIGYÁZAT! Nem szabad sokáig gyúrni, és azért kell fakanál nyelét használni, mert nem melegedhet át a tészta!
  5. Amikor összeállt a tésztánk, alufóliába csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  6. Másnap lisztezett gyúródeszkán kb.1/2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát (lehet még vékonyabb is, mert a sütőportól megemelkedik sütés közben), és különböző formákkal kiszaggatjuk a linzert. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük a formázott tésztákat.
  7. A tetejüket felvert tojással megkenjük, és ízlés szerint díszítjük.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  9. Tálcára szedjük, és 5-6 napig biztosan tárolható. Természetesen, ha addig el nem fogy. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6089
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám csinálta mindig, ha sok vendég jött, és nem akart az utolsó pillanatban a sütéssel bajlódni. Előtte 2 nappal megcsinálta, és nagy sikere volt vele. Bár volt , amikor nem maradt  elég a vendégeknek, mert addigra megfalta a család. :) Ilyenkor még egy adagot kellett sütni. Később viszont eleve dupla adag készült belőle, és így mindenkinek jutott.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?