Vendégváró kis kiflik recept

Vendégváró kis kiflik
Vendégváró kis kiflik
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (65)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány éve találtam rá erre a receptre az interneten, Habkönnyű sós kifli elnevezéssel. Azóta már rengetegszer elkészítettem különböző ízesítéssel. Készült már pizzakrémmel, kolbászkrémmel, sajtkrémmel, zöldfűszerrrel. Először kicsit idegenkedve olvastam a cukor és a só mennyiségét az eredeti receptben, de aztán elkészítés után el kellett fogadnom, hogy a recept úgy tökéletes, ahogy van. A legeslegfinomabb szerintem a sima vajas, ezért csak a kiflik felét szoktam ízesíteni a változatosság kedvéért más finomságokkal.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Kirándulás előtt néhány nappal megsütve, lefagyasztva és a kirándulás napján a fagyasztóból kivéve nagyon finom útravaló lehet gyereknek, felnőttnek egyaránt.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajas kifli, sóskifli, habkönnyű sóskifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a tojásokkal, a kefirrel, étolajjal, csipetnyi sóval és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. (Kenyérsütő gépben is dagaszthatjuk, keleszthetjük.)
  3. A krémhez a margarint a sóval habosra keverjük.
  4. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. 
  5. Egy részt elfelezünk, mindkét felet körformára nyújtjuk. (Kb. 30 cm átmérőjű körökre.)
  6. Az egyik körlapot megkenjük a krém negyed részével, a másik körlapot erre rátesszük. 
  7. 16 cikkre vágjuk, mint egy tortát, feltekerjük, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, világosra sütjük.
  8. Összesen 64 kis kifli lesz ebből az adagból.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 106 157
elküldve: 250
receptkönyvben: 2 299
elkészítve: 145/195
Facebookon megjelent: 2

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

Hozzászólások (65)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Latte
Tejeskávé / Latte p, 2016-04-29 17:13

Reggel sütöttem, nagyon finom!! Tökéletesen működik teljeskiőrlésű tönkölyliszttel és tejföllel is! Ez volt itthon. :) Köszönöm a receptet, már most kedvenc lett. :)

Krampusz53
Krampusz53 h, 2016-03-28 09:35

Kedves Kata!
Épp most lettem kész! Köszönöm ezt a klassz receptet! Sajna kefír nem volt itthon így joghurttal készült :-) és a férjem miatt a liszt fele szénhidrátcsökkentett volt. Ja és a két réteg között darált sonkával(+krémsajt) kentem meg! Lesz még folytatása ennek a kiflivariációnak :-)!!
Anikó

farkaszsu78
farkaszsu78 cs, 2015-07-09 16:17

Kedves Kata, nagyon tetszik a recepted, szeretnem elkesziteni, de sajnos ahol en elek, nem talalhato, csak szaraz eleszto,van tapasztalatod,hogy mennyi kell belole? illetve lesz-e ilyen gyonyoru es finom? koszonom Farkas Zsuzsi

bjk
Bjkata / bjk cs, 2015-07-09 16:31

Kedves Zsuzsi!

A száraz élesztővel ugyanolyan finom szokott lenni bármelyik kelt tésztám, ezért próbáld ki bátran egy kis tasaknyi élesztővel! Holnap nálunk is készül majd kiskifli, mert a múlt héten túl gyorsan elfogyott, ezért meg kell sütnöm egy újabb adagot.
Remélem, hogy Nálatok is ízleni fog mindenkinek!
Üdv.:
Kata

vali08
vali08 h, 2015-03-09 15:11

Nagyon finom lett. Ezt lehet variálni, sajt nélkül, olvasztott kakaóval és cukorral keverve és azt rákenni , és úgy is finom lett.Köszönjük a receptet!

bjk
Bjkata / bjk h, 2015-03-09 16:49

Kedves Vali!
Nagyon örültem a pozitív visszajelzésnek!
Üdv.:
Kata

Yasmin
Yasmin cs, 2014-08-28 16:27

Szia! Lehet e ugy hogy osszegyurom es masnap megsutom? koszonom

bjk
Bjkata / bjk cs, 2014-08-28 18:54

Szerintem lehet, ha hűtőbe teszed az összegyúrás után.
Üdv.:
Kata

kerham
kerham szo, 2014-04-26 23:36

Lehet en rontottam el valamit, de miután kihultek a iflik, szinte óráról-órára szikkadtabba, szarazabba vált a tesztaja! így nem igazán nyerte el a tetszesemet, pedig mindent a recept alapján csináltam!

Huguka
Huguka cs, 2014-03-20 12:17

Szia!
Ha délután sütném meg a kifliket és vendégségbe vinném másnap délelőtt, akkor milyen állagú maradna? Mert ugye mint minden süti szinte frissen a legjobb.....

Huguka
Huguka cs, 2014-03-20 12:20

Áhh...találtam rá választ! :) Próbáltad már fagyasztás után a gyorsabb kiengedés végett berakni a sütőbe? Vendégségbe nem vinném fagyosan.....főként hogy nem tudom mennyi idő alatt engedne ki.....

bjk
Bjkata / bjk cs, 2014-03-20 20:46

Sajnos, úgy még nem próbáltam, de becsomagolt állapotban 1-2 óra alatt kienged. :)

oreskonemarika
oreskonemarika v, 2014-03-02 17:59

Tegnap láttam a fotót a Facebookon, megkerestem a receptet, és ma megsütöttem.
Isteni finom lett, biztosan gyakran fogom elkészíteni. Egy tálca kifli fotóját feltettem a Facebookra is! Köszi ezt a finom receptet!
Üdv. Marika

bjk
Bjkata / bjk v, 2014-03-02 20:29

Kedves Marika!
Nagyon szívesen! Örülök, hogy bevált a recept!
Üdv::
Kata

oreskonemarika
oreskonemarika v, 2014-03-02 17:56

Tegnap láttam a Facebookon a kiflik fotóját és a receptet, ma megsütöttem. Isteni finom lett, biztosan sokszor fogom elkészíteni. Egy tálca kifli fotóját feltettem a Facebookra is! Köszi a receptet!
Marika

forgone.kata@vipmail.hu
forgone.kata@vipmail.hu szo, 2014-01-25 19:09

Most sült ki!!! :D:D:D már megint, és már megint nagyon finom. :) Szerintem 20 perc múlva 1 db se marad :) A jövő hèten duplázok! :) ( nem lehet megunni....) :D

bjk
Bjkata / bjk v, 2014-01-26 14:01

Nagyon örülök, hogy ennyire megszerette a család ezt a finom kis kiflit! Nálunk is minden ünnepen az asztalra kerül. :)
Üdv::
Kata

forgone.kata@vipmail.hu
forgone.kata@vipmail.hu v, 2014-01-19 19:05

Nagyon finom volt! Már megint! :) November óta szinte minden hètvėgén megsütöttem. Nem tudjuk megunni. a 64-ből 5 db maradt :) Köszönet a receptèrt :)

bjk
Bjkata / bjk v, 2014-01-19 19:45

Nagyon szívesen! Örülök, hogy mindenkinek így ízlik a családban! :)

jakab65
jakab65 k, 2013-12-31 10:51

Szia!
Ha a tésztát négy részre osztom és kinyújtom, utána megkenem a krém " egy negyedével" majd egymásra teszem akkor a krém fele megmarad!!!! Biztos hogy ezt akartad írni?

bjk
Bjkata / bjk v, 2014-01-19 19:48

Kedves Jakab!
Valamit biztosan rosszul értelmeztél a recept szövegében! Eddig még mindenki más értette az instrukciókat.

Bencsibaba
Bencsibaba p, 2013-12-20 14:09

Fantasztikus recept, köszönet érte! Jó néhányszor elkészítettem már és még sokszor fogom is. Édesanyám és a még mindig aktívan sütő-főző 86 éves nagymamám is elkérte a receptet!! Ennél nagyobb elismerés nem hiszem, hogy kell..

bjk
Bjkata / bjk p, 2013-12-20 15:56

Kedves Bencsibaba!

Nagyon örülök, hogy ez a recept ilyen nagy sikert aratott! Ennél tényleg nem kell nagyobb elismerés! :)
Üdv:
Kata

MKaty
MKaty / MKaty szo, 2013-09-14 15:53

Örülök, hogy rátaláltam a receptedre. Ma is ezt sütöm a bográcsgulyás mellé a vendégeknek. :)

bjk
Bjkata / bjk v, 2013-09-15 07:11

Kedves Katy!
Örülök, hogy nálatok is a kedvencek közé került! :)
Kata

bjk
Bjkata / bjk k, 2013-08-06 13:53

Köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy bevált a recept! :)
Kata

pimpikata
pimpikata k, 2013-07-02 21:19

Sajnos a kis kifli-függők táborát sokasítom! :) Egy hét alatt már most sütöm harmadjára!
Köszönöm.

bjk
Bjkata / bjk k, 2013-06-18 08:49

Kedves Bildi69!

Kb. fél órát a formázás előtt és ugyanennyit a tepsiben sütés előtt.

bjk
Bjkata / bjk k, 2013-06-11 18:08

Ha másnapra sütöm, le szoktam fagyasztani, és fogyasztás előtt 1-2 órával kiveszem a fagyasztóból.
Kiránduláskor fagyott állapotban viszem magammal, és mire kell, kiolvad. Ugyanolyan finom és puha, mintha akkor sült volna ki.

aneg
Wendy / aneg p, 2013-05-17 17:55

Ja és olívaolajjal készítettem, a tésztát pedig a kenyérsütőgépben gyúrtam :-)

aneg
Wendy / aneg p, 2013-05-17 17:51

Most sült ki, szuper lett. Én nem kentem le tojással a végén csak úgy natúr sütöttem, így is szép piros a külseje és kívül ropogós, belül finom puha. Nem tudom abbahagyni :-) nagyon jó.
Wendy

Évi1970
Évi1970 sze, 2013-04-24 17:41

Most lettem kész a kiflikkel.Köszönöm a receptet! Isteni finom lett.További szép napot kívánok!!!

bjk
Bjkata / bjk cs, 2013-04-25 16:37

Nagyon szívesen!:)
Örülök, hogy Nálatok is bevált ez a recept!
Üdv: Kata

MrsB
MrsB v, 2013-04-21 21:41

Szia! Eddigi legfinomabb kifli recept a tiéd! Ma csináltam meg először de úgy érzem sűrű "vendég" lesz nálunk! Mindenkinek nagyon ízlett :) Köszi a receptet :)

777