Vendégváró csirkés saláta recept

megosztás
0
Vendégváró csirkés saláta
Vendégváró csirkés saláta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy saláta, amit hirtelen kellett összedobnom. Meleg nyári napon ebédnek is alkalmas.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

  • 6 db paradicsom
  • 1 közepes db kígyóuborka
  • 2 közepes db tv paprika
  • 2 db pritaminpaprika
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 12 db fekete olajbogyó
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg sajt (Pannónia)
  • 40 dkg csirkemell filé
  • magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 4 ek olívaolaj

Az öntethez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés-tojásos-sajtos saláta, csirkesaláta főtt tojással és sajttal
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Elkészítjük az öntetet a hozzávalókból, a főtt tojást belereszeljük, majd hűtjük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd egy mélyebb tálba szórjuk.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott sajtokat, az olívabogyót majd lazán összeforgatjuk az egészet, szintén hűtjük.
  4. Végül serpenyőben megsütjük kis olajon a csirkemell szeleteket: beleforgatjuk a fűszerkeverékbe, mindkét oldalát megpirítjuk, közben kevés liszttel megszórjuk.
  5. Tálaláskor az öntetet a salátára locsoljuk, tetejére tesszük a még meleg csirkét csíkokra vágva.
  6. Pirítóst adunk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 269
elküldve: 7
receptkönyben: 561
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit p, 2010-08-13 10:15

Kedves Hajni!
Nagyon szeretem az ilyen salátákat, úgyhogy ma ez lesz az ebédem. Már alig várom! Köszike, Edit.

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
Osso bucco, a világhódító velős csont
Osso bucco, a világhódító velős csont
Ha egyszer túljutunk azon a ponton, hogy Olaszországban pizzát vagy tésztát kell enni, akkor az osso bucco legyen az első, amit kipróbálunk!
649