Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vékony lapos zserbó

Vékony lapos zserbó
Vékony lapos zserbó
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vékony lapos, mert valóban vékony tésztarétegeket készítünk, mi így szeretjük, jobban összeérnek az ízek, s a töltelék aránya is így a legjobb szerintünk. Abbahagyhatatlan...
A zserbó (gerbeaud) eredeti receptje a desszert.eu oldalán található, a különbség csak annyi az enyémnél, hogy én nem tortaformában sütöm, hanem tepsiben.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Karácsonyra remek választás.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 5 részre osztjuk.
  2. Nagyon vékonyra nyújtjuk mind az 5 lapot egyenként, és a töltelékkel tepsibe sorakoztatjuk a lapokat. Egy rétegre kb. 4 ek lekvár és 6 ek diós, cukros keverék kerül.
  3. Ezután előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre légkeverés nélkül.
  4. A kisült zserbót hagyjuk teljesen kihűlni (6-8 óra lehet).
  5. Vegyük ki a formából úgy, hogy most az eddigi alja legyen a teteje, és vékonyan vágjuk le róla a szélét.
  6. A csokoládét olvasszuk meg, és vonjuk be vele a zserbó tetejét, ha ez megkötött, már szeletelhetjük is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 677
elküldve: 11
receptkönyvben: 173
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zserbó szelet, gerbeaud, karácsonyi zserbó

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2017-12-05 16:28

Csak gratulálni tudok, hogy 20 dkg lisztből 5 ekkora lapot tudtál nyújtani. Kipróbáltam, de kicsit kisebb tepsiben is csak négy lap sikerült. Ugy látszik ezt még gyakorolnom kell. De az ötlet kiváló, így is vékony a tészta. Most pihen, -én is-, fél óra múlva sütöm. Biztos jó lesz 4 laposan is. Eddig 3 lapos zserbót csináltam, 40 dkg lisztből és nem szerettem, hogy olyan vastag a tészta. Köszi a receptet. Zsuzsa.

tenger
tenger / tenger Thu, 2012-12-06 20:53

Tökéletesen egyetértek!! :-)
A tészta éppen csak "arra kell", hogy összetartsa a sütit.

443
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 1 ek
tojássárgája 1 db
tej 2 ek
1 csipet
élesztő 8 g
sütőpor 1 késhegynyi
cukor 10 dkg
dió 25 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 16 ek
étcsokoládé 15 dkg