Vékony lapos zserbó recept

Vékony lapos zserbó
Vékony lapos zserbó
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vékony lapos, mert valóban vékony tésztarétegeket készítünk, mi így szeretjük, jobban összeérnek az ízek, s a töltelék aránya is így a legjobb szerintünk. Abbahagyhatatlan...
A zserbó (gerbeaud) eredeti receptje a desszert.eu oldalán található, a különbség csak annyi az enyémnél, hogy én nem tortaformában sütöm, hanem tepsiben.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Karácsonyra remek választás.:)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zserbó szelet, gerbeaud, karácsonyi zserbó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 5 részre osztjuk.
  2. Nagyon vékonyra nyújtjuk mind az 5 lapot egyenként, és a töltelékkel tepsibe sorakoztatjuk a lapokat. Egy rétegre kb. 4 ek lekvár és 6 ek diós, cukros keverék kerül.
  3. Ezután előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre légkeverés nélkül.
  4. A kisült zserbót hagyjuk teljesen kihűlni (6-8 óra lehet).
  5. Vegyük ki a formából úgy, hogy most az eddigi alja legyen a teteje, és vékonyan vágjuk le róla a szélét.
  6. A csokoládét olvasszuk meg, és vonjuk be vele a zserbó tetejét, ha ez megkötött, már szeletelhetjük is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 280
elküldve: 10
receptkönyvben: 168
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tenger
tenger / tenger cs, 2012-12-06 20:53

Tökéletesen egyetértek!! :-)
A tészta éppen csak "arra kell", hogy összetartsa a sütit.

443