Vegyes-csípős savanyúság recept

Vegyes-csípős savanyúság
Vegyes-csípős savanyúság
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csípős paprikának a magját is beletehetjük, hogy intenzívebb legyen az íze. Ha nincs ez a fajta csípős paprika, csilipaprikát is használhatunk. Ebből a mennyiségből 4 üveggel lett. Vöröshagymát írtam a receptbe, de nálunk az sárga hagyma. A képen látható a lila, a vörös és a sárga hagyma. Mind a háromból tettem bele.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyúság házilag, paprikás-hagymás savanyú
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk, megmossuk, tetszőleges darabokra vágjuk. Egy nagyobb üvegbe rakjuk, rátöltjük a cukros, sós ecetet. Lefedjük, de időnként belekavarunk, hogy a cukor és a só elolvadjon, és az ízek keveredjenek. Kezdetben az ecet nem fedi el a zöldséget, de a nap végére már levet enged.
  2. Egy- két nap múlva kisebb üvegekbe rakjuk, és lezárjuk. Nem kell konzerváló szer.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 567
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
215 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

279