Vegetáriánus rakott savanyú káposzta recept

Vegetáriánus rakott savanyú káposzta
Vegetáriánus rakott savanyú káposzta
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csilla mama lepett meg minket egyik karácsonyi vega menüsor keretében ezzel az étellel, és azonnal beleszerettünk. Még a gyerekek is imádták!


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vega rakott káposzta, hús nélküli rakott savanyú káposzta, sajtos rakott savanyú káposzta

elkészítés

  1. A savanyú káposztát alaposan kimossuk, lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát tisztítjuk, kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
  3. Hozzáadunk 2 tk őrölt piros paprikát, megkeverjük, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát, és saját levében kb. 20 perc alatt megpároljuk.
  4. Eközben 10 dkg rizst tisztítunk, és megfőzzük.
  5. A füstölt sajtot lereszeljük.
  6. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, ráteszünk egy réteg káposztát, majd egy réteg főtt rizst, ezt bőven megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
  7. A sajt tetejét megcsorgatjuk tejföllel.
  8. Újra egy réteg káposzta, majd rizs és sajt és tejföl réteg következik.
  9. A legfelső káposzta rétegre már nem teszünk rizst, csak sajtot, valamint bőven tejfölt, hogy a sajt ne égjen meg sütés közben.
  10. 200 fokon 25 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 446
elküldve: 9
receptkönyben: 400
elkészítve: 12/29
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

Hozzászólások (9)

Lücien
Lücienh, 2014-03-10 11:19

Köszönöm VegAnya! Finom, egyszerű, olcsó, egészséges recept. Én is barna rizzsel, tejföl-joghurt keverékével, és sima sajttal készítettem. Így is mennyei, de legközelebb sima- és füstölt trappista kombinációval próbálom. Szép napot! =)

Mercuska
Mercuskah, 2013-02-25 14:32

Kedves VegAnya!

Mentettem, majd elkészítettem ezt az ételt, és nagyon finom lett. Bár a gyerekek nem ették, mert alapból nem szeretik a káposztát, de nekünk felnőtteknek nagyon ízlett! ( Füstölt sajt helyett én is Trappistával csináltam. )

Köszönjük!

Blind
Blindp, 2011-12-09 14:27

Szia!! Én sima trappistával készítem, joghurttal és barna rízzsel, már alig bírom kivárni!
Köszönöm ezt a jó ötletű étket!

Andi89
Andi89cs, 2011-10-27 10:09

Rakott kelt akartam készíteni,de a boltban felejtettem a kelkápit:) savanyúkáp. meg pont van itthon, hát remélem jó lesz! egy sereg éhes kőműves várja a mai vega kajámat:) Mondjuk én a rizsbe keverek egy kis szójagranulátumot, és sajna nincs itthon füstölt sajt,úgyh maradok a simánál. Köszi a receptet.

ancika25
ancika25v, 2011-01-30 10:30

Igen ez így van :) Szeretem a füstölt sajtot ,de mértékkel . Maradok a nem füstölt sajtoknál. Azokat nagyon szeretem , sött :) Hamarosan elkészítem úgy :) Köszönöm a receptet! Üdv : Ancika

ancika25
ancika25szo, 2011-01-29 13:57

Szia! Elkészítettem,de Nekem nagyon sok benne a füstölt sajt. Köszönöm a receptet ! Szép 7végét :) Üdv: Ancika

veganya
veganyaszo, 2011-01-29 22:08

Szia! Igen, a füstölt sajt "füstöltségétől", meg nyilván egyéni ízléstől is függ ez. Köszönöm, hogy megosztottad velem! Szép estét, VegAnya

Legfrissebb cikkek

4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
A helyi termékek ma reneszánszukat élik, a fogyasztói igények nőnek, és a beszerzési források tárháza is ennek megfelelően bővül. De mit is nevezhetünk helyi terméknek?
Ínycsiklandó parfümök
Ínycsiklandó parfümök
Ehető alapanyagok a parfümökben? A kölnivíz 1714-es színre lépése óta igen sok változás történt a gyártási folyamatokban.
Paprikára fel!
Paprikára fel!
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a konyhában. Idén ráadásul már a szezon előtt kerülhet magyar paprika a fazékba! (X)
434