Vegetáriánus rakott savanyú káposzta recept

megosztás
0
Vegetáriánus rakott savanyú káposzta
Vegetáriánus rakott savanyú káposzta
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csilla mama lepett meg minket egyik karácsonyi vega menüsor keretében ezzel az étellel, és azonnal beleszerettünk. Még a gyerekek is imádták!


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vega rakott káposzta, hús nélküli rakott savanyú káposzta, sajtos rakott savanyú káposzta
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A savanyú káposztát alaposan kimossuk, lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát tisztítjuk, kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
  3. Hozzáadunk 2 tk őrölt piros paprikát, megkeverjük, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát, és saját levében kb. 20 perc alatt megpároljuk.
  4. Eközben 10 dkg rizst tisztítunk, és megfőzzük.
  5. A füstölt sajtot lereszeljük.
  6. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, ráteszünk egy réteg káposztát, majd egy réteg főtt rizst, ezt bőven megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
  7. A sajt tetejét megcsorgatjuk tejföllel.
  8. Újra egy réteg káposzta, majd rizs és sajt és tejföl réteg következik.
  9. A legfelső káposzta rétegre már nem teszünk rizst, csak sajtot, valamint bőven tejfölt, hogy a sajt ne égjen meg sütés közben.
  10. 200 fokon 25 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 23 988
elküldve: 10
receptkönyben: 480
elkészítve: 26/43
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liguana
Liguana sze, 2014-04-23 16:47

Kedves Veganya!

Ma elkeszitettem ezt az etelt es azt kell, hogy mondjam, osztatlan sikert aratott! Valami hihetetlen, ahogy a kaposzta es a fustolt sajt ize milyen harmoniaban van, plusz a tejfol... Szoval mennyei lett, koszonom szepen a receptet, megtartjuk ;) Remelem, meg tobb, finom, VEGA receptet osztasz meg velunk, a mi csaladunk is vega ;)

Lücien
Lücien h, 2014-03-10 11:19

Köszönöm VegAnya! Finom, egyszerű, olcsó, egészséges recept. Én is barna rizzsel, tejföl-joghurt keverékével, és sima sajttal készítettem. Így is mennyei, de legközelebb sima- és füstölt trappista kombinációval próbálom. Szép napot! =)

Mercuska
Mercuska h, 2013-02-25 14:32

Kedves VegAnya!

Mentettem, majd elkészítettem ezt az ételt, és nagyon finom lett. Bár a gyerekek nem ették, mert alapból nem szeretik a káposztát, de nekünk felnőtteknek nagyon ízlett! ( Füstölt sajt helyett én is Trappistával csináltam. )

Köszönjük!

Blind
VörösMárti / Blind p, 2011-12-09 14:27

Szia!! Én sima trappistával készítem, joghurttal és barna rízzsel, már alig bírom kivárni!
Köszönöm ezt a jó ötletű étket!

Andi89
Andi89 cs, 2011-10-27 10:09

Rakott kelt akartam készíteni,de a boltban felejtettem a kelkápit:) savanyúkáp. meg pont van itthon, hát remélem jó lesz! egy sereg éhes kőműves várja a mai vega kajámat:) Mondjuk én a rizsbe keverek egy kis szójagranulátumot, és sajna nincs itthon füstölt sajt,úgyh maradok a simánál. Köszi a receptet.

ancika25
ancika25 v, 2011-01-30 10:30

Igen ez így van :) Szeretem a füstölt sajtot ,de mértékkel . Maradok a nem füstölt sajtoknál. Azokat nagyon szeretem , sött :) Hamarosan elkészítem úgy :) Köszönöm a receptet! Üdv : Ancika

ancika25
ancika25 szo, 2011-01-29 13:57

Szia! Elkészítettem,de Nekem nagyon sok benne a füstölt sajt. Köszönöm a receptet ! Szép 7végét :) Üdv: Ancika

veganya
VegAnya / veganya szo, 2011-01-29 22:08

Szia! Igen, a füstölt sajt "füstöltségétől", meg nyilván egyéni ízléstől is függ ez. Köszönöm, hogy megosztottad velem! Szép estét, VegAnya

430