r
Nosalty Logó

Vegetáriánus lasagne Lecsólány konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vegetáriánus lasagne Lecsólány konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 499 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 2997 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 149 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    535 micro
  • β-karotin
    1892 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19176 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 499 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6201.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2064 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1972 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    819 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    3211 micro
  • β-karotin
    11354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115057 micro
  • Lut-zea
    4386 micro
Összesen 2997 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5662 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelhez

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A sütőt 200 fokra melegítsük elő.
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A gombának húzzuk le a héját, és vágjuk le a tönk végét. A padlizsánnak vágjuk le mindkét végét. A hagymát és a répát vágjuk nagyon apróra, a cukkinit, gombát és a padlizsánt 1 x1 cm-es kockákra. Ha attól tartunk esetleg, hogy a padlizsán keserű, akkor miután felkockáztuk, sózzuk be, és hagyjuk állni 20 percig a hűtőben. Ezután egyszerűen csavarjuk ki belőle a sós lét, és már használhatjuk is. Ez a technika kioldja a padlizsánból a keserű ízt.
  3. Öntsük az olajat a serpenyőbe, és pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a paradicsompürét. Az így kapott ragut főzzük 10 percig folyamatos kevergetés mellett, nehogy az alja odakapjon.
  4. Főzzük meg a besamelt. A tejet felforraljuk, félretesszük. Egy másik edényben mérsékelt tűzön felolvasztjuk a vajat, és beleszórjuk a lisztet. Folyamatosan kavargatva pirítjuk egy kicsit, hogy a liszt minél inkább elveszítse a nyers állapotát. A vajas liszt nem pirulhat barnára, sárgás fehér színűnek kell lennie. Hozzáöntjük a forró tejet és habverővel csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, reszeljünk bele szerecsendiót. Majd folyamatos kevergetés mellett főzzük még kb. 10 percig, csendesen forralva.
  5. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, vagy egy tepsit béleljük ki alufóliával. Kezdjük el rétegezni a lasagnét. A tál vagy tepsi aljára először jön néhány kanál besamel. Erre helyezzünk 3 lasagne lapot, erre jön a zöldséges ragu. Újabb besamel réteg, lasagne lap, besamel. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalóink el nem fogynak. A tetejére lasagne lap és arra besamel kerül, amit megszórunk reszelt sajttal.
  6. A tepsit vagy tálat fedjük le alufóliával és így süssük 10 percig, majd szedjük le a fóliát a tetejéről, és süssük további 15 percig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
  7. Sütőlapáttal a tepsiben fel is tudjuk darabolni, a lasagnekockákat könnyedén kiemelni, forrón tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5020
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy  barátnőmtől tanultam a receptet, aki sokáig vegetáriánus volt, és gyűjti a vegetáriánus recepteket a világ minden tájáról. Mikor először készítettem féltem, hogy sikerül-e a besamel. Sikerült. Ezt a praktikák közt is megtalálod, nem árt, ha az ember tudja, hogyan készül, csőben sütésnél is jól jön. A vegetáriánius lasagne annyira finom, ízletes, szerintem egyáltalán nem hiányzik belőle a hús. Az előkészület kicsit hosszabb, de aki jól tud aprítani, hamar túl van azon is. Érdemes mindent jól előkészíteni, mert akkor gyorsan össze lehet állítani a lasagnét és mehet a sütőbe. Főzésnél összesen kb. 20-20 percet számoltam a ragura és a besamelre is.

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek