Vegán burgonyafőzelék kókusztejjel recept

Vegán burgonyafőzelék kókusztejjel
Vegán burgonyafőzelék kókusztejjel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házilag készített kókusztejet használok, ami lazább, gyengébb, mint a konzerv változat. Ezt az arányoknál vegyük mindenképpen figyelembe.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kókusztejes-szójajoghurtos krumplifőzelék, házi kókusztejes burgonyafőzelék, krumplifőzelék vegán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, karikára (vagy kockára) vágjuk, sós vízben megfőzzük. Ne legyen teljesen puha állagú!
  2. 4 dl kókusztejet csomómentesen elkeverünk a liszttel (búzafinomliszt), félretesszük.
  3. A megfőtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a kókusztejes lisztet, a paradicsomot, a paprikát, az újhagyma zöldjét apróra vágva, valamint a 2 ek szójajoghurtot és a maradék 1 dl kókusztejet. Összekeverjük, vigyázva, hogy a zöldségek ne törjenek össze, majd hozzáadjuk a vizet, és hagyjuk lassú lángon összeérni.
  4. Ha megpuhult a burgonya, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet és még sózzuk, ha szükséges.
  5. Szójakrokettel/szójafasírttal tálalhatjuk.
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

eszter_leimsieder

Mióta szakács: 2013.10.13.
5 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

523