r
Nosalty Logó

Vegán almás céklaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vegán almás céklaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1134 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 284 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 1134 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Borsot, kardamont, római köményt margarinon kicsit megpirítjuk. Mindezt óvatosan, nehogy a fűszer leégjen.
  2. Utána kockára vágott hagymát dinszteljük, majd rádobjuk a lereszelt céklát és az összevágott petrezselyem gyökeret.
  3. Felöntjük vízzel, sózzuk, babérlevelet teszünk bele.
  4. Kis főzés után beletesszük a felkockázott krumplit és a finomra vágott tormát.
  5. Ha nagyjából megfőtt, beletesszük a felkockázott almát és a zabtejszínt.
  6. Ha megfőtt, kivesszük a babérleveleket, és elturmixoljuk.
  7. Beleöntjük a fehérbort. A bor azért fontos, mert a kardamon meg a római kömény különben nagyon megborítja az ízét. Esetleg lehet mással finoman savanyítani, mint mangóporral, citromlével vagy borecettel.
  8. Margarinnal, liszttel berántjuk.
  9. Díszíteni szerintem pirított mandula lenne rá jó, de az nincs. Tormaforgács is kiváló. (A képen a petrezselyemlevél inkább a színe meg a kompozíció miatt van.) Húsevőknek pirított baconszalaggal javaslom.
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6166
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 30.

Ajánló

Száraz fehérbor vagy rosé passzol szerintem mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a friss tormát. Szerettem volna valamit csinálni belőle. A kamrában volt cékla, amit féltettem, hogy esetleg elfelejtődik. Ehhez a kettőhöz gondolkodtam recepten. A fűszerezés talán furán hangzik. A római kömény és a kardamon úgy jött, hogy hosszas fűszerdoboz turkálás után kíséreletezésképpen nyers petrezselyemgyökeret rágtam római köménnyel és kardamonnal. Megízlelve rájöttem, hogy megtaláltam a megfelelő fűszereket. :) Mire a család hazaért, a finom vacsora már ott gőzölgött az asztalon. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?