Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vega almás máktorta

Vega almás máktorta
Vega almás máktorta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető süti.:)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

Az almatöltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejmentes máktorta, almás máktorta tej és tojásmentesen, almás krémes máktorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 20 cm szilikonos kerek torta vagy piteformához: A piskóta hozzávalóit összekeverjük, és a tésztából 2x20 cm átmérőjű tortalapot sütünk, kb. 15 perc alatt 170'C-on.
  2. A reszelt almát elkeverjük a cukorral, citromlével és fahéjjal, majd a kókuszzsíron átpároljuk (a leve főjön el).
  3. A pudingport a fele tejjel és a cukorral elkeverjük, a tej másik felét feltesszük egy edényben melegedni, ha már forró, beleöntjük a pudingporos tejet, és folytonos keverés mellett besűrítjük.
  4. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük.
  5. A torta összeállítása: Az egyik mákos lapra rátesszük a párolt almát, majd a fele pudingkrémet. Befedjük a másik mákos lappal, aminek a tetejét és oldalát megkenjük a maradék pudingkrémmel.
  6. Citromlébe áztatott almaszeletekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 617
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
46 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

551
alma 10 dkg
szójajoghurt 100 ml
méz 8 dkg
barna cukor 10 dkg
rizsliszt 4 dkg
finomliszt 4 dkg
mák 10 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
fahéj 1 csipet
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 1 kk
almaecet 1 ek
víz 3 ek
napraforgó olaj 2 ek
alma 15 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
fahéj 1 kk
kókuszzsír 2 ek
nádcukor 2 ek
szójatej 3.5 dl
növényi tejszín 1 dl
barna cukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
alma 2 közepes db
citromlé 1 citromból nyert