r
Nosalty Logó

Vastag mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katicabogár29
Vastag mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1593 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6364 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 364 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2676.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1086 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1593 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    337.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10706.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    4343 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    3814 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 6364 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 364 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, zsírt, porcukrot, sütőport, tojások sárgáját, tejfölt egyszerre alaposan összegyúrjuk. Amíg a tölteléket összeállítjuk, hűtőbe tesszük.
  2. A lisztet, mákot, kétféle cukrot, sütőport, olvasztott vajat, tejet és a sót magas fokozaton rövid idő alatt alaposan elkeverjük, félretesszük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a mákos masszához keverjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk, és kb 2-3 mm-re nyújtjuk.
  5. Zsírozott tepsibe először az egyik tésztalapot, majd a mákos tölteléket végül a második tésztalapot rakjuk.
  6. Villával megszurkáljuk a tetejét.
  7. Forró sütőben először magas hőfokon 15 percig, majd picit lejjebb állítva a hőt, folytatjuk a sütést kb. 15- 20 percig, közben fogvájóval ellenőrizhetjük, hogy a töltelék is átsült-e.
  8. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral szórva fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30X25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 75
  • 7 napos nézettség: 333
  • Össznézettség: 111022
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogár29 4 recept

Nagymamám receptje.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek