Vastag mákos recept

1 adag
1590
kcal
Vastag mákos
Vastag mákos
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptje.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gazdag mákos szelet, nagyon mákos süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, zsírt, porcukrot, sütőport, tojások sárgáját, tejfölt egyszerre alaposan összegyúrjuk. Amíg a tölteléket összeállítjuk, hűtőbe tesszük.
  2. A lisztet, mákot, kétféle cukrot, sütőport, olvasztott vajat, tejet és a sót magas fokozaton rövid idő alatt alaposan elkeverjük, félretesszük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a mákos masszához keverjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk, és kb 2-3 mm-re nyújtjuk.
  5. Zsírozott tepsibe először az egyik tésztalapot, majd a mákos tölteléket végül a második tésztalapot rakjuk.
  6. Villával megszurkáljuk a tetejét.
  7. Forró sütőben először magas hőfokon 15 percig, majd picit lejjebb állítva a hőt, folytatjuk a sütést kb. 15- 20 percig, közben fogvájóval ellenőrizhetjük, hogy a töltelék is átsült-e.
  8. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral szórva fogyaszthatjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30X25 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 39 275
elküldve: 19
receptkönyben: 725
elkészítve: 20/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogár29

Mióta szakács: 2010.03.15.
4 recept

Hozzászólások (35)

enike76
enike76p, 2012-12-14 08:30

Szia(sztok)!
Eddig nem volt túl sok időm a konyhában ténykedni, mert rengeteget dolgoztam, sokszor este 9-10-ig, de most, hogy itthon vagyok a 3 hónapos kisfiammal, gondoltam amíg alszik, egy-két könnyebb recepttel "beolajozom" magam, hogy a későbbiekben minden könnyen menjen... :)
Én még nem sütöttem ezekről az oldalakról semmit, csak gyűjtöm a recepteket, mert mind guszta, de feltűnt, hogy nagyon sok receptnél légkeveréses sütő szerepel, nekem sima gázsütőm van, nem tudom, hogy ez mennyiben befolyásolja a sütési idő(ke)t, a hőfokot is csak sacc-per-kábé tudom belőni...
Köszi a választ, és az esetleges tanácsokat is...
Enikő

Katicabogár29
Katicabogár29p, 2012-12-14 19:35

Szia! Nyugodtan sütheted egyszerű gázsütőben én is abban sütöttem. Szép Napot! Szia

jandi74
jandi74szo, 2012-11-10 14:28

Margarinnal már készítetted? Nem szoktam zsírt használni, ezért nincs is itthon. De azt mondod hogy jobb azzal, akkor veszek.

TunyaCsáp
TunyaCsápsze, 2012-01-11 18:49

Nagyon finom süti. Imádom a zsírral készítendő tésztákat, mert jó omlósak. Pont olyan lett mint a képen.

biribarika
biribarikah, 2011-10-03 06:42

Szia,köszi a választ,megsütöttem:aznap,másnap és harmadnap is nagyon fini volt!

biribarika
biribarikacs, 2011-09-29 09:46

Szia!Érdemes egy nappal a fogyasztás előtt megsütni hogy finomabb legyen?Jól össze érjenek az ízek,megpuhuljon?Köszi,imádom a mákot:)

Katicabogár29
Katicabogár29v, 2011-10-02 16:34

Szia! Bocsi,hogy későn válaszolok! Én nagyon szeretem aznap is de semmi baja másnap sem, ha úgy tárolod, hogy ne tudjon megszáradni. Már csak rajtad múlik, mikor sütöd, próbáld meg mind a két módon és eldöntöd Neked, Nektek hogy ízlik jobban. Jó sütést! Szia-Kata

Judit71
Judit71cs, 2011-08-18 22:21

Sziasztok! Én is kipróbáltam és nem csalódtam. Mindenkinek ajánlom aki szereti a "brutálmákos" sütiket. Nagyon dicsérték akik megkóstolták. Köszi Katicabogár!:)

Katicabogár29
Katicabogár29p, 2011-08-19 08:07

Szia Judit!!!
Nagyon jó érzés, hogy sikered volt a sütivel. Szívesen a receptet, a dicsőség a tiéd, hisz te sütötted, további szép napot Neked! Szia: Kata

bcsaba73
bcsaba73cs, 2011-04-14 16:31

Előre is elnézést,de én egy picit csalódtam a sütiben miután megsütöttem és megkóstoltam.
Eléggé fojtós száraz lett,még a töltelék is olyan lett mint a sütemény tésztája. Gondolhattam volna pedig,hogy liszt és felvert fehérje a töltelékbe ezt az eredményt hozza és akkor variálok rajta,na majd legközelebb.... Egy az egybe ugyanígy néz ki mint itt a képen,úgyhogy biztos nem rontottam el semmit. Annak kifejezetten örülök,hogy a sütőport kifelejtettem a mákból,mert szerintem attól még szárazabb lenne.
Viszont raktam bele reszelt citrom héjat és mazsolát,az íze nagyon finom.
Most mindjárt meg lehet csinálok hozzá egy kis vaníliasodót.... :)

Katicabogár29
Katicabogár29p, 2011-04-15 17:21

Szia Bcsaba! Nem tudom mi lehetett a gond nekem nem szokott száraz lenni, a tej miatt még kicsit folyós is a töltelék, töröm a fejem, de nem ugrik be semmi, sajnálom, hogy csalódtál. Szép napot Neked, szia! Ui.: A mazsola nem rossz ötlet én is tettem bele legutóbb. Kata

mézecske74
mézecske74sze, 2011-04-13 06:51

Szia Katicabogár! Köszi receptet.Megsütőttem nagyon finom és könnyű,sűrűn kell majd sütni mert nagyon ízlet a családnak.még egyszer köszönöm.és szép napot.

Katicabogár29
Katicabogár29p, 2011-04-15 17:15

Szia Mézecske! Örülök, hogy sikerült és még jobban annak,hogy ízlett a mákos süti, nagyon szívesen a receptet és szép napot Neked! Szia

Katicabogár29
Katicabogár29szo, 2011-04-09 18:34

Szia Focaccina! Nagyon szívesen a receptet. Örülök, hogy ez az egyszerű süti ilyen nagy sikert arat! További jó sütés-főzést, szia. Kata

focaccina
focaccinaszo, 2011-04-09 15:21

finom ès konnyu màkos sutire vàgytam ès nem csalòdtam!!nagyon finom lett, ezer koszonet a receptèrt!

Pamacska
Pamacskah, 2011-02-21 11:56

 Kedves Kata!
A hétvégén megsütöttem a süteményt és nagyszerűen sikerült. Régen sütöttem már párszor, de nem volt ilyen jó a recept. Talán csak annyit érdekesség képpen, hogy az alsó lapra régen én lekvárt kentem, és úgy ment rá a mákos töltelék. Ha van kedved egyszer kipróbálhatod úgy is. Köszönöm a receptet !!!! Üdv. Tünde

Katicabogár29
Katicabogár29h, 2011-02-21 20:21

Szia Tünde! Örülök, hogy sikerült a süti, legközelebb lekvárral csinálom, elrontani nem fogja az tuti. Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet. Szia

sztella
sztellak, 2010-12-14 07:39

Mennyei ez a recept meg sütöttem a család kedvence lett.Köszönjük!

Katicabogár29
Katicabogár29k, 2010-12-14 08:55

Kedves Sztella! Örülök, hogy elkészítetted és még jobban, hogy ízlett is, egyszerű recept és tényleg nagyon nagyon finom, köszönöm a véleményedet, szép napot, szia! Kata

alondra
alondrap, 2010-10-08 16:39

Jó recept, pontos mennyiségekkel. Most sütöttem meg, nagyon jó lett, annak ellenére hogy nekem ezek a réteges sütik nem szoktak sikerülni. Ajánlom kezdőknek is.

méhecske
méhecskeh, 2010-09-27 16:28

Kedves Katicabogár! Minek a töltelékbe sütőpor? Én kihagytam, mert valószínű, véletlenül elírtad, de isteni finom lett! Köszönöm!

Katicabogár29
Katicabogár29cs, 2010-09-30 19:47

Szia, bocsi,hogy későn írok-én teszek bele sütőport, mert a mák és a liszt elég sűrű és nehéz, kérlek írd le, hogy sütőpor nélkül is ugyanolyan könnyű lett a mákos rész? Ha igen, akkor én sem teszek ezután, köszi ,szia: Kata

zederta
zedertacs, 2010-09-23 19:22

nálunk ezt a sütit hívják nyitrai mákosnak. nagymamák receptes füzetében biztosan benne van. és annak idején nagy sláger volt, mint lakodalmas süti.
üdv,
toma

zederta
zedertacs, 2010-09-23 19:22

nálunk ezt a sütit hívják nyitrai mákosnak. nagymamák receptes füzetében biztosan benne van. és annak idején nagy sláger volt, mint lakodalmas süti.
üdv,
toma

Do-Di
Do-Dics, 2010-09-23 16:41

Puszik a Nagymamádnak! Köszönöm! Mentem! Meg fogom sütni! Így , olvasásra nagyon finomnak tűnik....:-)

gregoreva
gregorevacs, 2010-09-23 08:29

Na ez az!!!Erre vártam, hogy végre olyan csodát süthessek AzUramnak, ami csordultig tele van mákkal!!!!És istenien is néz ki, szóval most megvan, ezt elkaptam,köszi!!!!Nem is csinálom a saját receptemet addig, pedig van ötlet, fel akartam tenni, amíg ezt neki meg nem csinálom.Köszi:Éva-Anyóca

Sárki
Sárkics, 2010-09-23 08:08

Nagyon finomnak látszik,el is készítem,megyek a boltba mákért.Imádjuk a mákos sütiket,és ebből aztán nincs kispórolva a mák!Köszi a receptet!

Bató Edit
Bató Editcs, 2010-09-23 08:01

Szia Katicabogár29!
Ezt megsütöm a férjemnek, mert imádja az olyan sütiket, amiben rengeteg mák van. Nagyon szép a fotó is. Köszi a receptet, Edit.

Katicabogár29
Katicabogár29cs, 2010-09-23 18:57

Sziasztok! Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, én imádom ezt a sütit, könnyű elkészíteni, remélem nektek is ízleni fog, jó étvágyat hozzá, puszi mindenkinek!! Sziasztok!!

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
1590