r
Nosalty Logó

Vasárnapi zsemlék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Vasárnapi zsemlék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zsemle

tetejére

Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zsemle

tetejére

Összesen 2784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zsemle

tetejére

Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3564.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    1220 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 2784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

zsemle

tetejére

Elkészítés

zsemle

  1. Először kovászt készítünk: a lisztet átszitáljuk egy tálba, a közepébe mélyedést nyomunk. Ebbe morzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, valamint a vajjal és a langyos víz kb. felével keverjük kovásszá. 15 percig letakarva kelesztjük.
  2. Ezt követően hozzáadjuk a maradék langyos vizet, és dagasztógépben, vagy kézzel jól összedolgozzuk a tésztát. Újra letakarva kelesztjük, ezúttal 30 percig - langyos helyen.
  3. Lisztezett munkalapon megdögönyözzük, és kb. 18 db 50 g-os darabra osztjuk.
  4. A kis zsömléket egyenként még egyszer átgyúrjuk úgy, hogy a tészta szélét hajtjuk mindig alá, így a teteje szép sima felületű lesz.
  5. Zsemléket formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. Tetejüket vízzel megkenjük, és ízlésünk szerint megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, mákkal, napraforgó- vagy tökmaggal. Letakarva újabb 20 percig pihentetjük, közben a sütőt 220 C fokra előmelegítjük.
  6. A sütő aljába egy kis tálban vizet helyezünk, ettől igazán ropogós lesz a héja a zsemléknek, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2423
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 11.

Ajánló

Jó kis meglepetés lehet a családnak egy vasárnapi reggelihez elkészített, még melegen illatozó zsemlehalom, de ehhez elég korán kell felkelnünk a többiekhez képest. De szerintem vacsorára, uzsonnára ugyanakkora sikert arathatunk velük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi zsemlék
nyultanti 100 recept

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért hívják vasárnapi zsemléknek a receptet. Őszintén szólva fogalmam sincs, de valami biztos van benne, mert valahogy én is pont vasárnap éreztem szükségét, hogy megsüssem.

Hozzávalók

zsemle

tetejére

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek