r
Nosalty Logó

Variációm rakott tésztára

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Variációm rakott tésztára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1105 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5521 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 255 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4264.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    3096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1105 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    208.4 g

Zsír

  • Összesen
    386.3 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21321 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    2387 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2722 mg
  • Nátrium
    15481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3821 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    819 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2627 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 5521 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben, a fűszervaj felén megpároljuk, kissé megpirítjuk a megtisztított, apróra felkockázott csirkemellet, a fűszerkeverék felével, kevés sóval ízesítve, majd félretesszük hűlni.
  2. Egy másik tapadásmentes serpenyőben, a fűszervaj másik felén megpároljuk a zöldségkeveréket - brokkoli, karfiol, sárgarépa -, sózzuk ízlés szerint, félretesszük hűlni.
  3. Egy tálkában, a főzőtejszínbe átnyomjuk a fokhagymákat, belekerül a ketchup, a fűszerkeverék másik fele, s jól összekeverjük.
  4. A vajjal kikenjük tepsinket (körülbelül 25x30x6 cm-es, én jénait használtam).
  5. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, lecsöpögtetjük, s egy nagyobb tálba öntjük, amelyben el fog férni minden.
  6. A tésztához öntjük az előkészített húst, a kézzel összetépkedett lapka sajtokat, a darabokra csipkedett kockasajtokat, s összekeverjük. Ehhez adjuk a párolt zöldségkeveréket, óvatosan összekeverjük, hogy ne törjenek össze. Végül az ízesített főzőtejszínnel öntjük le, s ezzel is összekeverjük.
  7. A kikent tepsibe öntjük a tésztás keverék felét, meglocsoljuk a tejföl felével, majd ráreszeljük a füstölt sajtot.
  8. Erre öntjük a tésztás keverék másik felét, elkenjük a tetején a tejföl másik felét, végül ráreszeljük egyenletesen a trappista sajtot.
  9. Sütőbe tesszük, először 200 fokra állítjuk, így sütjük sercegésig, alsó-felső sütéssel, majd levesszük 150 fokra, s addig sütjük, míg olyan szép színt kap a teteje, mint a képen látható.
  10. Ha elkészült, rövid ideig pihentetjük, de még melegen, tetszőleges formában tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 21 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2010
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 10.

Ajánló

Ízlés szerint lehet más fűszerekkel is ízesíteni, más tésztafajtát használni. Ez a mennyiség lehet 4, 5, 6 adag. Ezzel mindig bajban vagyok, attól függ, kinek, mennyi az "elég".  Ez pedig annyira finom, hogy nem lehet "bébi adagot" enni belőle! :) Ha maradna, másnap nem kell főzni - addig hűtőben, lefedve tároljuk -, melegítve is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a rakott tésztákat... Éppen ezért szeretem variálni az összetevőket... Ebben is minden finomság benne van, amitől csakis mennyei lehet :) ... S valóban az...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek