r
Nosalty Logó

Variációk muffinra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Variációk muffinra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mascarponés-meggyes muffinhoz

A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)

Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mascarponés-meggyes muffinhoz

A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)

Összesen 3642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mascarponés-meggyes muffinhoz

A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.4 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 3642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mascarponés-meggyes muffinhoz

A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. Az egész tojást fehéredésig verjük a cukorral robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat, és azzal is jól elkeverjük.
  3. Beleszitáljuk a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és lassúfokozatoneldolgozzuk.
  4. A meggyet előrekimagozzuk,likőrben ázni hagyjuk. Szitával némiképp lecsöpögtetve a tésztához adjuk.
  5. Kis muffintálkákat félig töltjük, kb 15 percig sütjük.
  6. Miután elkészült, és kihűlt, a tetejét megkenjük a két krém egyikével.
  7. Mascarponés krém elkészítése:
  8. Kis adag mascarponet ugyanannyi tejföllel, némi cukorral és meggybefőtt levével -ízlés szerinti mennyiségben-robotgéppel eldolgozzuk. A muffin tetejére tornyozzuk, és egy meggyszemmel ékesítjük.
  9. Sacheres muffinhoz:
  10. Baracklekvárral fedjük be, majd tört dióval megszórjuk, és jöhet a csokimáz.
  11. A csokimázhoz 3-4 ek cukrot karamellizálunk, és hozzáadunk 2-3 ek kakaóport egy kis vízzel. Ne legyen túl híg, és vigyázzunk, hogy a cukor teljesen homogén legyen, azonban oda se égessük! (Egyébként ez a legbonyolultabb folyamat az egész sütésben. Némi gyakorlatot igényel.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25460
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 08.

Ajánló

Gondolat-ébresztésnek. Egyszerűen másképp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vizsgaidőszak van. Nem volt jobb dolgom:)

Hozzávalók

A tésztához

A mascarponés-meggyes muffinhoz

A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)

Címlapról ajánljuk

További cikkek