r
Nosalty Logó

Vargányás-sonkás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walter
Vargányás-sonkás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 834 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1668 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 271 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 834 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2695.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1668 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított gombát felszeleteljük, a sonkát felcsíkozzuk.
  2. Egy serpenyőben megolvasztott kevés vajon átforgatjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a gomba megpuhul.
  3. Ekkor belekeverjük a tejszínt, kevés borsot tekerünk rá és a végén némi parmezán forgácsot dobunk bele.
  4. A közben kifőzött tésztát összeforgatjuk a szósszal, meghintjük parmezánnal és frissen, finomra vágott petrezselyemmel.
  5. Azonnal fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 330
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 44004
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lelkes, gombász barátainktól kaptunk frissen szedett vargánya gombát. Egyértelmű volt, hogy tésztaszósz készül belőle. A sonka akár el is hagyható, és tejszín helyett csinálhatjuk vajjal.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek