r
Nosalty Logó

Vargánya keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Vargánya keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Gomba

Díszítés - összeállítás

Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Gomba

Díszítés - összeállítás

Összesen 4525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Gomba

Díszítés - összeállítás

Összesen 422 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2317 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.6 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 4525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 422 Kcal

Hozzávalók

Gomba

Díszítés - összeállítás

Elkészítés

Gomba

  1. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojásokat és a mézet is. Fokozatosan hozzáadjuk a sós-szódabikarbónás lisztet, és egy lágyabb tésztává gyúrjuk, majd a hűtőben 1 óra hosszat pihentetjük.
  2. Pihentetés után a tésztából diónyi gömböket görgetünk a tenyerünkben (nekem 48 db lett), kissé ellapítjuk, majd egy fakanál nyelével óvatosan egy kis mélyedést készítünk az aljára. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, de a mélyedés alulra kerüljön.
  3. A maradék tésztából mogyoró nagyságú gömböket csípünk, majd kissé elsodorjuk, hogy a tészta egyik fele kicsit vékonyabb, a másik fele vastagabb legyen, és ezt is a sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Ebből kétszer annyi kell, mint a fejekből. Ebből lesz a szár.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ne tovább, mert különben kiszárad, és kemény lesz.

Díszítés - összeállítás

  1. A kihűlt száracskákat egy morzsa lekvárral összeragasztjuk. A kész szárakat a gőz felett felolvasztott csokoládéba kissé belemártjuk, és a kalap mélyedésébe óvatosan belenyomjuk. Ha szükséges, éles késsel tágítunk a mélyedésen.
  2. Hagyjuk egy kicsit megkötni, majd a végüket is picit belemártjuk a csokiba, utána egy kevés kókuszba.
  3. Ha megdermedt rendesen, a gombák kalapját is lekenjük csokoládéval, és hagyjuk azt is megdermedni hűvös helyen.
  4. Légmentesen záródó fém dobozban sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2693
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megpróbáltam a bevált omlós, azonnal fogyasztható mézes puszedlimat egy kicsit más formában elkészíteni. Nálunk nagyon bejött... biztos, hogy nem csak az ünnepek aprósütemény kísérője lesz a jövőben.

Hozzávalók

Gomba

Díszítés - összeállítás

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek