r
Nosalty Logó

Vaníliás vajas karika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Vaníliás vajas karika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1543 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 3322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 496 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd félretesszük.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral és vaníliával. Hozzáadjuk a lisztet apránként és a sót. A tészta ekkor elég kemény vagy esetleg darabos is lehet, ezért kell azt az egy evőkanálnyi tejet hozzátenni.
  3. A tésztát egy habzsákba töltjük (akinek van, az egy nagyfejű csillagnyomóval csinálja, sokkal szebb lesz, nekem nem volt, én csak lyukat vágtam a habzsák aljára), majd apró karikákat nyomunk a sütőpapírra (az enyémek kb. 3-4 centisek lehettek, és ebből nekem 60-70 darab lett). Sütőbe tesszük, és 10-15 percen keresztül sütjük, vagy amíg szép, aranybarna nem lesz.
  4. Sütőből kivéve, rácsra tesszük őket, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűltek, a csokit felolvasztjuk, és a karikákat félig a csokiba mártjuk. Nem lesz elég valószínűleg az összesre, de én direkt akartam párat üresen hagyni.
  5. Végül a csokit is hagyjuk megszáradni, és már kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5022
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy tök egyszerű receptnek indult, amit el akartam készíteni családi rendezvényre, gyorsan. A recepttel semmi baj nincs is, a tésztát könnyű előállítani, viszonylag kevés az alapanyag is, de amikor a tésztát, ki kell nyomni a zsákból, na ott kezdődnek a problémák!  A tészta elég kemény és nem könnyű a habzsákból kiimádkozni, nekem is fájt a végére a kezem már, de nem lehetetlen! Csak türelem kell hozzá és pár habzsák (nekem pl. elpattant egy, miközben dolgoztam vele).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek