Vaníliás tekercs recept

1 adag
754
kcal
Vaníliás tekercs
Vaníliás tekercs
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édeskönyv receptje (Aldina kiadó) alapján. Krémes finom sütemény. Az egész családnak ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Tortabevonó helyett citromos mázzal is bevonható. Citromos mázhoz 13 dkg porcukrot kell 2 ek citromlével elkeverni, amíg megsűrűsödik.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vanília pudingos tekercs, csokis-vaníliás süti, vaníliakrémes rolád
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az öt tojássárgát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a liszttel együtt könnyedén hozzákavarjuk a kikevert tojássárgához.
  3. A tepsit jól kikenjük, liszttel megszórjuk, beleöntjük a tésztát, és szétteregetjük. Forró sütőben hirtelen megsütjük, de ne hagyjuk kiszáradni.
  4. A megsült tésztát a tepsin még forrón megkenjük a vaníliás krémmel, és gyorsan összegöngyölítjük.
  5. A krémhez a tejből elveszünk 1 dl-t. A többibe belekeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk.
  6. Az 1 dl-t elkeverjük a pudingporral, a két tojássárgával. Ezt folytonos keverés közben beleöntjük a forró tejbe, és sűrűre főzzük.
  7. A megfőtt krémhez hozzákeverjük a vajat, és kissé még kavargatjuk. (A tölteléket előbb készítjük el, mint a tekercset.)
  8. A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, hozzáadunk 2 ek olajat, és simára keverjük. Ezzel vonjuk be a kihűlt tekercset.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 384
elküldve: 1
receptkönyben: 134
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Holb Angéla

Mióta szakács: 2011.03.23.
4 recept

Hozzászólások (1)

babuka78
babuka78cs, 2011-04-28 18:29

Szia!

Gratula ehhez a szuper sütihez!

Nagyon könnyű és gyors recept... :D

Mentem is és meg is csinálom! :D

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
754