Vaníliás tekercs recept

Vaníliás tekercs
Vaníliás tekercs
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édeskönyv receptje (Aldina kiadó) alapján. Krémes finom sütemény. Az egész családnak ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Tortabevonó helyett citromos mázzal is bevonható. Citromos mázhoz 13 dkg porcukrot kell 2 ek citromlével elkeverni, amíg megsűrűsödik.

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vanília pudingos tekercs, csokis-vaníliás süti, vaníliakrémes rolád

elkészítés

  1. A tésztához az öt tojássárgát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a liszttel együtt könnyedén hozzákavarjuk a kikevert tojássárgához.
  3. A tepsit jól kikenjük, liszttel megszórjuk, beleöntjük a tésztát, és szétteregetjük. Forró sütőben hirtelen megsütjük, de ne hagyjuk kiszáradni.
  4. A megsült tésztát a tepsin még forrón megkenjük a vaníliás krémmel, és gyorsan összegöngyölítjük.
  5. A krémhez a tejből elveszünk 1 dl-t. A többibe belekeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk.
  6. Az 1 dl-t elkeverjük a pudingporral, a két tojássárgával. Ezt folytonos keverés közben beleöntjük a forró tejbe, és sűrűre főzzük.
  7. A megfőtt krémhez hozzákeverjük a vajat, és kissé még kavargatjuk. (A tölteléket előbb készítjük el, mint a tekercset.)
  8. A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, hozzáadunk 2 ek olajat, és simára keverjük. Ezzel vonjuk be a kihűlt tekercset.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 209
elküldve: 1
receptkönyben: 132
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Holb Angéla

Mióta szakács: 2011.03.23.
4 recept

Hozzászólások (1)

babuka78
babuka78cs, 2011-04-28 18:29

Szia!

Gratula ehhez a szuper sütihez!

Nagyon könnyű és gyors recept... :D

Mentem is és meg is csinálom! :D

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
755