Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-tejszínes almatorta

Vaníliás-tejszínes almatorta
Vaníliás-tejszínes almatorta
80 perc / előkészület: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időigényes, de annál finomabb almatorta. Az almák közötti sült krém túróra emlékeztet, a torta széle pedig ropogós, karamellizálódott. Vasárnapi ebédek után tökéletes!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hétvégi almatorta, tejszínes almás pitetorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat. Kis víz hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Hűtőbe tesszük
  2. Meghámozzuk, és felnegyedeljük az almákat. Domború oldalukat beirdaljuk, meglocsoljuk citromlével, és félretesszük.
  3. A tésztát két folpack között kinyújtjuk, és a kivajazott piteformába nyomkodjuk. 180 fokon öt percig nehezékkel, öt percig anélkül elősütjük.
  4. Összekeverjük a kissé felvert tojásokat a tejszínnel, a keményítővel, citromhéjjal és vanília kikapart belsejével. 
  5. Az almákat eloszlatjuk a tésztán, és meglocsoljuk a tejszínes szósszal.
  6. 160 fokos sütőben 35 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 339
elküldve: 9
receptkönyvben: 211
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

chloedejonge

Mióta szakács: 2012.11.03.
15 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elderflower
elderflower Sun, 2015-03-15 11:34

Kedves Chloedejonge! Elkészítettem tegnap a sütit, isteni finom lett! Köszönet a receptért! Biztosan még sokszor meg fogom sütnii. Annyi, hogy nekem kicsit nehezen jött ki az alja a piteformából. Van öteleted, hogy mit ronthattam el?

359
finomliszt 25 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1 kk
vaj 16 dkg
víz 0.5 dl
alma 5 nagy db
citrom 1 db
tojás 3 db
habtejszín 2 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
vanília 0.5 db