r
Nosalty Logó

Vaníliás sóskaramelles csokoládémousse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Vaníliás sóskaramelles csokoládémousse
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamellhez:

A csokoládéhoz:

A vaníliamousse alaphoz:

A tálaláshoz:

Összesen 806 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamellhez:

A csokoládéhoz:

A vaníliamousse alaphoz:

A tálaláshoz:

Összesen 3220 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamellhez:

A csokoládéhoz:

A vaníliamousse alaphoz:

A tálaláshoz:

Összesen 282 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 806 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1651 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 3220 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

A karamellhez:

A csokoládéhoz:

A vaníliamousse alaphoz:

A tálaláshoz:

Elkészítés

A karamellhez:

  1. A karamellhez a cukrot a vízzel egy serpenyőbe tesszük, és magas hőfokon forraljuk, míg karamell színű lesz. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a sót, tejszínt és a vajat. Simára keverjük, és hagyjuk hűlni.
  2. A csokoládét apróra vágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
  3. A vaníliamousse-hoz a zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. A tojások sárgáját a cukorral, kézi mixerrel krémesre keverjük. A tejet a kikapart vanília magokkal felfőzzük. A forró tejet apránként a tojáshabhoz keverjük, majd visszaöntjük az edénybe, és közepes hőmérsékleten, állandó kavarás mellett kb. 10 percig forrósítjuk, míg besűrűsödik.
  5. Levesszük a tűzről, felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, és hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselésedő krémhez keverjük. A krémet három egyenlő részre osztjuk.
  6. Az egyik rész mousse-t a karamellhez adjuk, és óvatosan elkeverjük. A második rész mousse-t a csokoládéhoz adjuk, és óvatosan simára kavarjuk.
  7. A megmaradt vaníliamousse-t elosztjuk 4 pohár aljára, rárétegezzük a karamelles mousse-t, és végül a csokoládés mousse-t. Kb. 3 órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt elosztjuk a desszertekre a vaníliás cukorral ízesített kemény habbá vert tejszínt, és megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1228
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit munkaigényes, de azért megéri a fáradtságot, hogy elkényeztethessük a szeretteinket ezzel a finom desszerttel. A vaníliamousse alaphoz hozzákeverhetjük a kemény habbá vert tojások fehérjét is.

Hozzávalók

A karamellhez:

A csokoládéhoz:

A vaníliamousse alaphoz:

A tálaláshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek