Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás puding gluténmentesen

Vaníliás puding gluténmentesen
Vaníliás puding gluténmentesen
12 perc / előkészület: 2 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre kikísérleteztem ezt a nagyon finom házi pudingot, tojás nélkül. Nagyon ritkán jutok gluténmentes pudinghoz, és amúgy sem szeretem a kész pudingporokat, mert sok mindent tartalmaz, amit jobb, ha minél kevesebbet eszünk. Ezt a receptet sem tart tovább elkészíteni, mint a kész, zacskós társát, (nemcsak) ezért ajánlom mindenkinek, hanem azért is, mert tudjuk hogy mit eszünk, főleg a kisgyerekek miatt is, akik imádják a pudingokat. Az enyém is. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A 20 g vaníliás cukor 1 csomagnak felel meg, nekem+20 g cukorral pont megfelel az édességi foka. Legelőször 50 g cukorral készítettem el, ez nekünk nagyon édes volt, így aki szereti az édesebbet, az nyugodtan 50 g-al készítse el. Még finomabb a puding, ha fél rúd vanília kikapart magjait tesszük bele, de most épp nem volt itthon, ekkor persze picit növelem a cukrot. Felturbózhatjuk frissen felvert tejszínhabbal (gluténmentes), babapiskótával, corn-flakes-szel, friss gyümölccsel, vagy lekvárral.

 

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojásmentes puding, gluténmentes vaníliapuding, vaníliás puding
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet egy erre megfelelő edényben feltesszük melegedni, mielőtt forrni kezdene, kis lángra húzzuk.
  2. Közben egy nyeles edényben (amiben a pudingfőzést fejezzük majd be) kis lángon felolvasszuk a vajat, hozzákeverjük a cukrot, pici sót, keverjük, míg el nem olvad.
  3. Hozzáadunk a forró tejből egy evőkanálnyit, jól elkeverjük, majd lassanként, mindig kevergetve hozzáadjuk a lisztet, ha sűrűsödne, kis forró tejjel mindig higítjuk, majd ha a lisztet belekevertük, felöntjük a maradék forró tejjel, és kevergetjük, míg besűrűsödik (ez nagyon hamar megtörténik).
  4. Hideg vízzel kiöblített tálacskákba öntjük, ha kihűlt tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 689
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csonika89
csonika89 Fri, 2012-04-20 18:11

Ez kb hány cs.pudingpornak felel meg?
Házi krémeshez szeretném ezt a pudingot használni!:)

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-04-21 08:58

szia Csonika89,
szerintem egy csomagnak felel meg. szóval a lényeg, hogy a fél l tejhez mérd, ha a zacskós pudi fél liter tejet(vagy vizet) ir, akkor egy zacsi, ha 250 mlt, akkor 2 zacsi. ´jó sütést, kellemes hétvégét,
üdv. Évi

fejnelkuli
fejnelkuli Sun, 2012-03-11 16:08

Kipróbáltam! Olyan régóta keresek egy jó puding receptet! Köszönöm!!

diomio
diomio Sun, 2012-02-12 20:40

Sziasztok! A haas pudingporokra rá van írva hogy gluténmentes, azt bátran használhatjuk.

Tóthné Zsófi
Tóthné Zsófi Thu, 2012-02-23 12:01

Szia! Ezt csak az tudja milyen nehéz,aki lisztérzékeny!!!!Én személy szerint nagyon szeretem az Évi receptjeit, nagyon sokat segített/segít/,mert a kisfiam lisztérzékeny.Nagyon jó,hogy egy csomó kísérletezéstől megszabadulok,és a gyerekemnek bevált receptek alapján tudok mindent elkészíteni!!!!Köszönöm!Zsófi.

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-02-11 17:27

Kedves Scarlett69,
nem tartalmaz sem aromát, sem szinezöanyagot, sem módosított keményítöt, sem tartósítószert.
Guargumi, azaz guarmag-liszt, használom én is, ez természetes kötöanyag, ami a glutént helyettesíti; a dextróz pedig szölöcukor.
Sajnos a gluténmentes lisztkeverékek "nem tiszta" lisztek, de hát semmi sem tökéletes. Sajnos én búzalisztet (és semmilyen más glutént tartalmazó lisztet) nem használhatok. Elsösorban ez motivált abban, hogy itthoni pudingot készítsek, mert a készek itt vagy nyomokban glutént tartalmaznak, vagy olyan gyárban készülnek, ahol zabpelyhet is csomagolnak, a többi az plussz.
Nagyon aranyos vagy, hogy feltüntetted a dr. Schär Farina összetevöit, szerinem sokan nem tudják.
nagyon kellemes hétvégét, és szívesen várom szemfüles hozzászólásaidat a közeljövöben is,
üdv. Évi

241
tej 500 ml
vaj 50 g
vaníliás cukor 20 g
cukor 20 g
gluténmentes lisztkeverék 50 g
1 csipet