r
Nosalty Logó

Vaníliás panna cotta narancsöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Malacka
Vaníliás panna cotta narancsöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Összesen 528 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Összesen 2647 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Összesen 269 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 528 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    475 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1683 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2647 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Elkészítés

A panna cotta-hoz

  1. A zselatinlapokat beleáztatjuk a hideg tejbe.
  2. Egy lábosba tesszük a narancs héjat, cukrot és vaníliát. Felöntjük 400 ml tejszínnel és felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg 2/3-ra sűrűsödik.
  3. Közben kivesszük a zselatinlapot a tejből, a tejet megmelegítjük. Visszatesszük bele a zselatint. Addig keverjük, míg fel nem olvad. Majd beleöntjük a tejszínbe és elkeverjük. A maradék tejszínt lazán felverjük, és óvatosan a dermedő folyadékba keverjük.
  4. Tálakba öntjük, és legalább 5 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Amíg szilárdul, elkészítjük az öntetet. Karamellizáljuk a cukrot egy serpenyőben, majd öntsük fel a narancslével és a likőrrel. Kis lángon kevergetve főzzük addig, míg szirupos állagú nem lesz. Kész:)
  6. A kihűlt panna cottát borítsuk tányérra. Lazítsuk meg a szélét egy késsel, és merítsük a tálat egy pillanatra forró vízbe. Kanalazzuk rá a narancsöntetet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6043
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Malacka 28 recept

Ezer éve kinéztem ez a receptet a Good Food magazinban, és a hétvégén sikerült zselatinlapra szert tennem, úgyhogy nem volt kérdés, mit készítek belőle:)

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?