r
Nosalty Logó

Vaníliás muffin cukormentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Vaníliás muffin cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 437 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1745 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 182 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 437 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 1745 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A muffin sütőtepsi mélyedéseit béleljük ki kapszlikkal.
  2. A lisztet keverjük össze a sütőporral.
  3. A tojásokat üssük a kefirhez, adjuk hozzá a nyírfacukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét is, majd keverjük simára a folyékony hozzávalókat. Végül keverjük a masszához a lisztet is.
  4. A tésztát osszuk el a formákban (elegendő csak félig tölteni őket, ugyanis nagyon meg fognak nőni), majd toljuk a tepsit sütőbe. 18-20 perc alatt készülnek el a sütik, de tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük le őket! Ha kissé meghűltek, célszerű díszítés előtt kioperálni őket a kapszlikból, de ha nem megy, akkor benne is hagyhatjuk őket.
  5. A vajat habosítsuk ki a megmaradt vaníliás xilittel (szerencsésebb, ha porrá van őrölve, így biztosan nem fog ropogni a fogunk alatt), majd 3-4 részletben adjuk a vajhoz a pudingot is: keverjük őket egyneművé.
  6. Ezzel a krémmel díszítsük fel a muffinok tetejét, majd tehetünk a krémre valamilyen piros gyümölcsöt, vagy durvára aprított mogyorót is. Ha tálalás előtt legalább fél óráig hűtőbe tesszük, szépen megdermed a krém.

Krémhez

  1. Tegyünk fel melegedni 1,5 dl tejet az édesítő tablettákkal, és 1 ek vaníliás nyírfacukorral. A maradék 1 dl tejjel keverjük simára a pudingport, majd adjuk a melegedő tejhez, és forraljuk sűrűre. Folpackkal szorosan lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. Szobahőmérsékleten ez 3-4 óráig is eltarthat, de felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha hideg vízbe állítjuk a főzőedényt, és így hűtjük kevergetve a krémet 3-4 percig, majd 20 percre a mélyhűtőbe tesszük.
  2. Keverjük át a kihűlt pudingot habverővel.
  3. A vajat habosítsuk ki a megmaradt vaníliás xilittel (szerencsésebb, ha porrá van őrölve, így biztosan nem fog ropogni a fogunk alatt), majd 3-4 részletben adjuk a vajhoz a pudingot is: keverjük őket egyneművé.

Tetejére

  1. Ezzel a krémmel díszítsük fel a muffinok tetejét, majd tehetünk a krémre valamilyen piros gyümölcsöt, vagy durvára aprított mogyorót is. Ha tálalás előtt legalább fél óráig hűtőbe tesszük, szépen megdermed a krém.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6441
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom beleszeretett egy bizonyos újsághoz járó csilli-villi muffin kapszlikba, naná, hogy az újság elején egy csudiszép muffin volt, ezért nekiláttunk mi is... 1 muffin energiataralma124 kcal/12 ch.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek