Vaníliás máglyarakás kalácsból recept

Kalória?
Vaníliás máglyarakás kalácsból
Vaníliás máglyarakás kalácsból
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok az almánk itthon, és már nagyon untam a porhanyós almást....ezért pont kapóra jött ez a recept.

Eredetileg a Fanny X.évfolyam, 3. számában található.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha marad a tojásos-cukros tejből (mint nekem), akkor 1 csapott evőkanál lisztet hozzákeverve, lassú tűzön sűrűre főzzük, és egy személynek kész a házi puding.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás máglyarakás, kalácsos máglyarakás, máglyarakás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd vékonyra szeleteljük. (Forró vízben lehet forrázni 2-3 percet, és puhább lesz. Én ezt kihagyom.) Ha barnulna, locsoljuk meg kevés citromlével.
  2. A kalácsot nem túl vékonyan felszeleteljük.
  3. A vaníliarudat kettéhasítjuk, magjait kikaparjuk. A tejet a 10 dkg cukorral és a vaníliával felmelegítjük (NEM FORRALJUK, csak hogy a cukor elolvadjon.) majd belekeverjük a tojások sárgáját.
  4. A sütőt előmelegítjük, egy formát kivajazunk, és meghintjük morzsával. A kalács felét egyesével belemártjuk a cukros-tojásos tejbe, és a formába fektetjük.
  5. Megkenjük a lekvár felével, elosztjuk rajta az almát, amit megszórunk fahéjjal és a darált dióval. Majd betakarjuk a mártott kalács másik felével. Ezt kb. 20-25 percig sütjük.
  6. Amíg sül, addig a fehérjét kemény habbá verjük a 15 dkg cukorral és egy csipet sóval.
  7. Amikor a süti megsült, kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, és a sütőt levesszük kb. 120 °C-ra.
  8. A tésztát megkenjük a maradék lekvárral, és ráhalmozzuk a tojáshabot.
  9. Visszatoljuk a lehűlt sütőbe, és még kb. 15 percig sütjük, amíg a hab barnulni kezd.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 231
elküldve: 37
receptkönyben: 775
elkészítve: 12/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Swampy

Mióta szakács: 2011.05.16.
10 recept

Hozzászólások (3)

eletke
Eletke / eletke szo, 2012-09-08 09:56

nagyon jo recept, isteni lett!!en a maradek kremet siman raontottem a tetejere,es tovabb sutottem igy kicsit. eloszor csinaltam maglyarakast es boldog volt mindeki az eredmennyel.koszonet.e

Legfrissebb cikkek

-40 kg, fokozatosan: ez Szilvi története
-40 kg, fokozatosan: ez Szilvi története
Szilvi kitartó munkával igen nagy túlsúlytól szabadult meg. Életmódváltásában rendíthetetlen és még élvezi is!
31 étel, amit júliusban kell megfőznöd!
31 étel, amit júliusban kell megfőznöd!
Júliusban beköszöntött az igazi nyári meleg, és ezzel együtt eljött a lédús, szomjoltó zöldségek és gyümölcsök ideje is. Válogass a piacon, - és receptjeink közül kedvedre!
535