Vaníliás máglyarakás kalácsból recept

1 adag
535
kcal
Vaníliás máglyarakás kalácsból
Vaníliás máglyarakás kalácsból
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok az almánk itthon, és már nagyon untam a porhanyós almást....ezért pont kapóra jött ez a recept.

Eredetileg a Fanny X.évfolyam, 3. számában található.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha marad a tojásos-cukros tejből (mint nekem), akkor 1 csapott evőkanál lisztet hozzákeverve, lassú tűzön sűrűre főzzük, és egy személynek kész a házi puding.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás máglyarakás, kalácsos máglyarakás, máglyarakás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd vékonyra szeleteljük. (Forró vízben lehet forrázni 2-3 percet, és puhább lesz. Én ezt kihagyom.) Ha barnulna, locsoljuk meg kevés citromlével.
  2. A kalácsot nem túl vékonyan felszeleteljük.
  3. A vaníliarudat kettéhasítjuk, magjait kikaparjuk. A tejet a 10 dkg cukorral és a vaníliával felmelegítjük (NEM FORRALJUK, csak hogy a cukor elolvadjon.) majd belekeverjük a tojások sárgáját.
  4. A sütőt előmelegítjük, egy formát kivajazunk, és meghintjük morzsával. A kalács felét egyesével belemártjuk a cukros-tojásos tejbe, és a formába fektetjük.
  5. Megkenjük a lekvár felével, elosztjuk rajta az almát, amit megszórunk fahéjjal és a darált dióval. Majd betakarjuk a mártott kalács másik felével. Ezt kb. 20-25 percig sütjük.
  6. Amíg sül, addig a fehérjét kemény habbá verjük a 15 dkg cukorral és egy csipet sóval.
  7. Amikor a süti megsült, kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, és a sütőt levesszük kb. 120 °C-ra.
  8. A tésztát megkenjük a maradék lekvárral, és ráhalmozzuk a tojáshabot.
  9. Visszatoljuk a lehűlt sütőbe, és még kb. 15 percig sütjük, amíg a hab barnulni kezd.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 541
elküldve: 37
receptkönyben: 771
elkészítve: 11/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Swampy

Mióta szakács: 2011.05.16.
10 recept

Hozzászólások (3)

eletke
eletkeszo, 2012-09-08 08:56

nagyon jo recept, isteni lett!!en a maradek kremet siman raontottem a tetejere,es tovabb sutottem igy kicsit. eloszor csinaltam maglyarakast es boldog volt mindeki az eredmennyel.koszonet.e

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
TABASCO®-val minden jobb! Novemberi ittjártakor Gary Evans, a TABASCO® profi séfje három különböző burgert készített el a szószok segítségével, nézzétek!
535