Vaníliás máglyarakás kalácsból recept

Vaníliás máglyarakás kalácsból
Vaníliás máglyarakás kalácsból
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok az almánk itthon, és már nagyon untam a porhanyós almást....ezért pont kapóra jött ez a recept.

Eredetileg a Fanny X.évfolyam, 3. számában található.

hozzávalók / 8 adag

  • 60 dkg alma
  • 10 dkg darált dió
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 30 dkg szikkadt kalács
  • 5 db tojás
  • 6 dl tej
  • 10+15 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 15 dkg lekvár
  • vaj és zsemlemorzsa a formához

ajánlat

Ha marad a tojásos-cukros tejből (mint nekem), akkor 1 csapott evőkanál lisztet hozzákeverve, lassú tűzön sűrűre főzzük, és egy személynek kész a házi puding.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás máglyarakás, kalácsos máglyarakás, máglyarakás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd vékonyra szeleteljük. (Forró vízben lehet forrázni 2-3 percet, és puhább lesz. Én ezt kihagyom.) Ha barnulna, locsoljuk meg kevés citromlével.
  2. A kalácsot nem túl vékonyan felszeleteljük.
  3. A vaníliarudat kettéhasítjuk, magjait kikaparjuk. A tejet a 10 dkg cukorral és a vaníliával felmelegítjük (NEM FORRALJUK, csak hogy a cukor elolvadjon.) majd belekeverjük a tojások sárgáját.
  4. A sütőt előmelegítjük, egy formát kivajazunk, és meghintjük morzsával. A kalács felét egyesével belemártjuk a cukros-tojásos tejbe, és a formába fektetjük.
  5. Megkenjük a lekvár felével, elosztjuk rajta az almát, amit megszórunk fahéjjal és a darált dióval. Majd betakarjuk a mártott kalács másik felével. Ezt kb. 20-25 percig sütjük.
  6. Amíg sül, addig a fehérjét kemény habbá verjük a 15 dkg cukorral és egy csipet sóval.
  7. Amikor a süti megsült, kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, és a sütőt levesszük kb. 120 °C-ra.
  8. A tésztát megkenjük a maradék lekvárral, és ráhalmozzuk a tojáshabot.
  9. Visszatoljuk a lehűlt sütőbe, és még kb. 15 percig sütjük, amíg a hab barnulni kezd.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 336
elküldve: 37
receptkönyben: 763
elkészítve: 10/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Swampy

Mióta szakács: 2011.05.16.
10 recept

Hozzászólások (3)

eletke
eletkeszo, 2012-09-08 09:56

nagyon jo recept, isteni lett!!en a maradek kremet siman raontottem a tetejere,es tovabb sutottem igy kicsit. eloszor csinaltam maglyarakast es boldog volt mindeki az eredmennyel.koszonet.e

Legfrissebb cikkek

A legolcsóbb olasz egytálétel
A legolcsóbb olasz egytálétel
Vannak ételek, amelyeket századokon át csak szegények főztek, a gazdasági felemelkedéssel eltűntek, majd pár éve újra felbukkantak a fine dining menükön. A polenta pont ilyen!
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!