Vaníliás máglyarakás kalácsból recept

1 adag
535
kcal
Vaníliás máglyarakás kalácsból
Vaníliás máglyarakás kalácsból
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok az almánk itthon, és már nagyon untam a porhanyós almást....ezért pont kapóra jött ez a recept.

Eredetileg a Fanny X.évfolyam, 3. számában található.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha marad a tojásos-cukros tejből (mint nekem), akkor 1 csapott evőkanál lisztet hozzákeverve, lassú tűzön sűrűre főzzük, és egy személynek kész a házi puding.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás máglyarakás, kalácsos máglyarakás, máglyarakás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd vékonyra szeleteljük. (Forró vízben lehet forrázni 2-3 percet, és puhább lesz. Én ezt kihagyom.) Ha barnulna, locsoljuk meg kevés citromlével.
  2. A kalácsot nem túl vékonyan felszeleteljük.
  3. A vaníliarudat kettéhasítjuk, magjait kikaparjuk. A tejet a 10 dkg cukorral és a vaníliával felmelegítjük (NEM FORRALJUK, csak hogy a cukor elolvadjon.) majd belekeverjük a tojások sárgáját.
  4. A sütőt előmelegítjük, egy formát kivajazunk, és meghintjük morzsával. A kalács felét egyesével belemártjuk a cukros-tojásos tejbe, és a formába fektetjük.
  5. Megkenjük a lekvár felével, elosztjuk rajta az almát, amit megszórunk fahéjjal és a darált dióval. Majd betakarjuk a mártott kalács másik felével. Ezt kb. 20-25 percig sütjük.
  6. Amíg sül, addig a fehérjét kemény habbá verjük a 15 dkg cukorral és egy csipet sóval.
  7. Amikor a süti megsült, kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, és a sütőt levesszük kb. 120 °C-ra.
  8. A tésztát megkenjük a maradék lekvárral, és ráhalmozzuk a tojáshabot.
  9. Visszatoljuk a lehűlt sütőbe, és még kb. 15 percig sütjük, amíg a hab barnulni kezd.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 756
elküldve: 37
receptkönyben: 764
elkészítve: 10/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Swampy

Mióta szakács: 2011.05.16.
10 recept

Hozzászólások (3)

eletke
eletkeszo, 2012-09-08 09:56

nagyon jo recept, isteni lett!!en a maradek kremet siman raontottem a tetejere,es tovabb sutottem igy kicsit. eloszor csinaltam maglyarakast es boldog volt mindeki az eredmennyel.koszonet.e

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
535