Vaníliás-fahéjas kuglóf recept

Vaníliás-fahéjas kuglóf
Vaníliás-fahéjas kuglóf
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom specialitása a kuglóf, tőle tanultam az alapreceptet, amit a saját ízlésemre formáztam. Bár ezerféle ízesítésben és hozzáadott alapanyagokkal (mazsola, meggy, kakaó) készülhet, nálunk ha el tudok belőle menteni pár szeletet, akkor felkockázva a somlói galuska tésztáját képezi, amely így szerintem még felejthetetlenebb édesség lesz!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kávé mellé, ebéd után, vajjal/ lekvárral/ mogyoróvajjal kenve kitűnő reggeli, akár gyerekeknek is.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf, vaníliás kuglóf, fahéjas kuglóf
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A négy tojásfehérjét 1 cs vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  2. Négy tojássárgáját 20 dkg cukorral fehéredésig keverünk, hozzáadjuk a másik vaníliás cukrot is.
  3. A tojássárgájás masszába keverjük a citrom lereszelt héját, vanília aromát, fahéjat.
  4. Hozzáadjuk a vizet, olajat, sütőport, kétféle lisztet, majd az így kapott sűrű masszát lazítjuk a tojásfehérjék felvert habjával
  5. Légkeveréses sütőben 180 fokon 45 percig sütjük (a kuglóf sütőformát kivajazzuk-kilisztezzük).
  6. Porcukorral szórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 035
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
45 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

737