Vaníliás cseresznyés pite recept

Vaníliás cseresznyés pite
Vaníliás cseresznyés pite
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre megérettek a roppanós nagy szemű cseresznyék, amiből nagyon finom pitét lehet sütni!:) Most vaníliás krémmel készült a szokásos citromos pitetésztával.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

További képek a készítésről és a végeredményről a blogomon.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseresznyés pite, vaníliás pite cseresznyével, vaníliás pite, pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk.
  2. Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  3. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük.
  4. A tésztát két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (Így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
  5. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
  6. Elkészítjük a tölteléket: a vaníliás pudingport a csomagolás leírása szerint 4 dl tejjel sűrűre főzzük.
  7. Ha elkészült, a tésztára simítjuk egyenletesen (nem baj ha meleg, így szebben el lehet simítani).
  8. Belenyomkodjuk a kimagozott cseresznyét (lehetőleg a “lyukas” felével lefelé, mert így sokkal szebb lesz), és már mehet is a sütőbe.
  9. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 73 630
elküldve: 74
receptkönyvben: 1 441
elkészítve: 109/127
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bebe74
bebe74 / bebe74 Sun, 2017-07-16 12:46

Nagyon finom süti ,többször készítettem már el . Én is megvariáltam egy kicsit :) A kimaradó tojásfehérjét habbá vertem egy evőkanál cukorral, és beleforgattam a meleg pudingba , nagyon jót tett neki.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-06-12 01:19

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.06.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

molnarmagdi55
molnarmagdi55 Thu, 2015-01-08 17:34

Szia!
Én ma sütöttem meg, nagyon jó lett és a krémjébe én tettem mascorponét valami isteni ize lett neki,és a folia müködött köszönöm.

Záporvirág
Záporvirág Sat, 2014-06-14 11:21

Nagyon kellemes ízű, könnyű sütemény! A citromhéj a tésztáját varázslatosan finommá tette.
A folpack-os nyújtást nem értettem, ezért én a kezemmel nyomkodtam a piteformába.
Egy kis hűtés a végén csak jót tesz neki!

Varga Zsuzsi
Varga Zsuzsi Thu, 2014-06-12 10:52

Kedves Vikki!

Elkészítettem és nagyon jól sikerült! Köszi a receptet, megy a kedvenceink közé :-)

Orsi186
Orsi186 Mon, 2013-07-01 15:42

Kedves Vikki!

Egy héten belül már harmadszorra kell megcsinálnom, akkora sikere van! :) Először cseresznyével, másodszorra meggyel és ribizlivel próbálkoztam, úgy is finom volt, csak egy kicsit kifolyt a levük, úgyhogy vigyázni kell velük. Épp most lett kész a harmadik, azt simán meggyel csináltam, de most is kifolyt kicsit a leve.

Meg mikor először csináltam, a puding kicsit feljött néhány helyen, és elkezdett barnulni, úgyhogy én csak 20-25 percre raktam be később.

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2013-06-10 12:26

Ez nagyon finom! Tettem egy kis kókuszt is a pudingba, nagyon tuti lett! Ismétlés következik - eperrel! :-)))
Minden jót!
Tímea

vikki
vikki / vikki Mon, 2013-06-10 19:53

Remek ötlet, köszi a tippet:) És örülök, hogy ízlett az eredeti is:)

virag.krisztina
virag.krisztina Sun, 2012-07-08 15:04

Kedves Vikki !
Köszi a gyors választ. Ezek szerint ez a standard méret, mert nekem is pont akkora van. Nem nagyon csináltam még pitét (1 alkalommal húsosat), de ezt mindenképpen megcsinálom, mert nagyon gusztának néz ki. :-)
Kriszta

virag.krisztina
virag.krisztina Sun, 2012-07-08 08:58

Kedves Vikki !
Érdeklődnék, hogy ez a tészta mennyiség mekkora pite formához jó ?
Köszönöm. Kriszta

vikki
vikki / vikki Sun, 2012-07-08 13:39

Kedves Kriszta!

Én egy kb. 23 cm-es átmérőjű piteformában készítettem.

667