r
Nosalty Logó

Vaníliás-almás kelt sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Vaníliás-almás kelt sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1964 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.6 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 3379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát meghámozzuk, négy részre vágjuk, majd vékony hasábokra szeleteljük. A tepsit kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegeítjük.
  2. A tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, majd az egészet sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen hagyjuk kelni kb. 20-30 percig.
  3. Majd a masszát lisztezett felületen kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük.
  4. A töltelékhez a pudingot a tej felhasználásával a tasakon feltüntetett módon elkészítjük, majd még melegen a tésztán egyenletesen elsimítjuk.
  5. Az előkészített almaszeleteket a pudingon pikkelyszerűen elrendezzük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük (25 perc).
  6. A fahéjat a porcukorral elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fahéjas cukrot is. A masszát nyomózsákba töltjük, és a süteményre nyomjuk. A süteményt kb. 15 perce újra visszatesszük sülni. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4320
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 17.

Ajánló

Szórhatunk a fahéjas tojásfehérjehabra 5 dkg szeletelt mogyorót is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás-almás kelt sütemény
Becsei Ágnes 100 recept

Ez is a "Sütni jó!" 46. számú receptgyűjteményében található. A Nosalty megváltoztatta a nevét, de ennek eredetileg az a neve, hogy Vaníiás-almás szelet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek