r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos raffaelló

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Julcsi
Vaníliapudingos raffaelló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 965 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 5788 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 465 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 965 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    469 g
  • Telített zsírsav
    287 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7256.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    2400 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    804 mg
  • Foszfor
    2869 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 5788 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 465 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet a cukorral, az olvasztott vajjal és egy kevés aromával elkezdjük melegíteni, ha már szirupos az állaga, hűlni hagyjuk.
  2. Közben a vanília pudingot a tejjel a szokásos módon felfőzzük, folyékony édesítővel (v. cukorral) édesítjük. Ha kész, ezt is hagyjuk hűlni.
  3. A már langyos sziruphoz folyamatos kevergetés mellett, kis adagokban hozzákeverjük a tejport.
  4. A szintén langyos pudingunkat a kész masszához keverjük. (Nem kell aggódni ha keményebb a puding, szépen el fog vegyülni.)
  5. A végén pedig a 20 dkg kókuszreszeléket keverjük hozzá apránként.
  6. A kész masszát min. 2 órára hűtőbe tesszük.
  7. A lehűlt masszánkból kis gombócokat formálunk, mindegyik közepébe egy-egy hántolt mandula kerül, majd kókuszreszelékben alaposan meghempergetjük. Kis méretű süteményes kapszlikban tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 41844
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliapudingos raffaelló
Julcsi 4 recept

Nekem ez a pudingos változat sokkal jobban ízlik, mint a "sima", töményebb változatok. Könnyed, lágy és nagyon vaníliás. Jobb, mint az eredeti!:) Az eredeti receptben 20 dkg cukor szerepelt, én ezt sokallottam, így feleztem. A mandula héját forrázással tudjuk a legegyszerűbben eltávolítani. Tejport találunk a Tescoban, Profiban, ne helyettesítsük kávéfehérítővel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek