Vaníliapudingos mákos bögrés recept

Vaníliapudingos mákos bögrés
Vaníliapudingos mákos bögrés
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát az úgy volt, hogy ettem volna valami finomat. Vasárnap volt, sütni is kellett volna, de 9 hónapos kisfiam nem nagyon enged tésztát nyújtogatni, keltegetni. Ezért imádom a bögrés, kevert recepteket, és épp kedv vagy idény szerint variálok. 

Akkor ilyen kedvem volt. Vaníliával álmodtam, és úgy gondoltam, hogy ennem kell. Méghozzá amilyen hamar csak lehet. Kár, hogy kisfiam még nem eheti.:D

hozzávalók / 4 adag

  • 1 bögre liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1/2 bögre cukor
  • 1/2 bögre mák
  • 4 db tojás
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 bögre tej vagy kefír
  • só, vaníliás cukor

A pudinghoz:

ajánlat

Bárkinek, bármikor.:D

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás álom, mákos kevert, mákos bögrés, vaníliapudingos mákos kevert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingport és a cukrot összekeverjük, és jó sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, és megálljuk, hogy kóstolás címén ne nyalakodjuk el a felét.
  2. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, továbbra is megálljuk a puding kóstolását, és még minőség ellenőrzés címén sem eszünk bele.
  4. A "száraz" anyagokba beleütjük a tojásokat, az olajat, a tejet (vagy kefírt), a csipet sót, és gyors mozdulatokkal egy habverő segítségével simára keverjük. Egy sűrű, de folyós tésztát kell kapnunk. (Hatalmas önuralmat gyakorolva a habverőt egyenesen a mosogatóba helyezzük, mert a nyers tésztát sem nagyon szabad enni. A család időközben összegyűlt többi tagját is elhajtjuk a pudingtól.)
  5. Ha ez megvan, akkor bevajazott, lisztezett tepsibe öntjük, majd a megmentett, kihűlt, megdermedt pudingot egy kiskanál segítségével kiszaggatjuk, és a folyós tészta tetejére halmozzuk, úgy 1 cm távolságra. (A maradék pudingot bedobhatjuk a családnak.)
  6. Az időközben előmelegedett sütőbe betesszük, és 25-30 perc alatt kisütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy kész van-e.
  7. Ha kész, ízlés és kedv szerint felszeleteljük, és a vasárnapi ebéd után a család nagy örömére tálaljuk. 
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 77 932
elküldve: 55
receptkönyvben: 1 380
elkészítve: 106/111
Facebookon megjelent: 1

szakács

rekamer

Mióta szakács: 2013.05.11.
3 recept

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szabina1030
Szabina1030 Tue, 2017-11-14 11:47

Szia!
Ez a recept muffin-ként is megállná a helyét, ezekkel az arányokkal, igaz?
Mindenképpen kipróbálnám :)

13andi
13andi Sat, 2017-03-18 11:19

Nem tudtam mit egyunk esos hetvegere,megsutottem,nem szaraz,nagyon nagyon jo lett,koszonom a receptet!!!

pintyöke72
pintyöke72 Sun, 2016-11-13 11:36

Most sül. :). Nem tudtam a tepsi méretét,így az összekevert tészta mennyiségére hagyatkoztam, egy 20x30-as tepsibe önntöttem. Majd meglátjuk....
Te mekkora tepsit használtál?
Üdv.

Valeee
Valeee Tue, 2015-05-26 13:37

Isteni finom lett! Nagyon tetszik, hogy a tészta nem annyira édes, inkább a mákos íz felé hajt. Biztos, hogy sokszor fogom sütni.

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Mon, 2015-05-25 12:16

Kérdésem az lenne,hogy darál mák kell a sütibe vagy darálatlan? Valamint hogy ez az adag mekkora tepsibe lett elkészítve? Köszönöm a választ!

atarkoi
atarkoi Tue, 2015-05-26 12:12

Bocs, h en irok a recept tulajdonos helyett, de en most keszitettem el es en bizony daralt makot hasznaltam:)) jol sikerult!

atarkoi
atarkoi Sun, 2015-05-24 18:36

hahaha! foleg a leiras miatt fogom elkesziteni! tutti a szoveg:)) no es a puding es a mak sem egy utolso dolog:))

Yudy
Yudy Sat, 2014-03-01 19:19

Darált, vagy egész mák megy a süteménybe?

Manókácska
Manókácska Mon, 2014-02-24 10:53

Szia!
Hétvégén 2xis elkészítettem,mert nagyon gyorsan elfogyott...
Annyi különbséggel csináltam,hogy kb. 0,5-0,6dl tejben főztem meg 2 csomag vaníliás pudingot + raktam bele 1 üveg kimagozott meggyet...
Nagyon nagyon gyors és Isteni finom :)
Köszönöm a receptet

szabone farago agnes
szabone farago agnes Fri, 2014-02-21 11:44

Szia Rekamer! Ez nekem való süti, mert a síma "bögrések" számomra szárazak, más, ha gyümölcs, pláne puding van benne. Egyetlen kérdés: Minden alapbögrésben 1, max 2 tojás van, értem, hogy a puding miatt könnyebbé kell tenni a habbal, de ezt nem érhetjük el pl. több sütőporral, illetve általam ma már inkább használt szódabikarbónával??? Ugyan nem ma tetted fel ezt a receptet, de kérlek reagálj rá , ha tudsz, mert minél előbb szeretném kipróbálni!!!! Köszönöm . Most néztem vissza, nem is kell bele tojáshab.....szóval a tojások mennyisége a kérdésem!! Köszi, ha bárki hozzá tud szólni, akkor Nekik is köszönöm!!!

rekamer
rekamer / rekamer Sat, 2014-02-22 14:59

Nálam a 3-4 tojás az alap. Elképzelhető,hogy kevesebb tojással is megsüthető, de még nem próbáltam... ha kompenzálod tejjel, kefírrel, lehet nem esik szét. Mindenesetre készíts oda pár kiskanalat a tepsihez biztos,ami biztos! :D

diuska30
davido / diuska30 Fri, 2014-02-21 11:23

hát nem tudom, hogy ez tényleg a világ legjobb mákos receptje-e, de a leirás az nagyon ott van:-)))))))már csak ezért is meg kell sütnöm:-)))Köszönöm!!!

t.ildiko.
t.ildiko. Thu, 2013-07-11 13:39

Ma elkészítettem,ez isteni lett! Egyszerű,finom,az egész családnak ízlett. Szerintem ezt sűrűn el fogom még készíteni. Köszönet a finom receptért.

marcsisz
marcsisz Mon, 2013-06-24 19:11

Kedves rekamer!
Sok mákos süti receptet elkészítettem már,de ez egyikhez sem hasonlítható....... fenomenális,köszönöm szépen!Gyors ,könnyű és nagyon finom !!!! :)

eejudit
eejudit Tue, 2013-06-18 17:34

Finom kis édességnek tűnik, hétvégén meglepem vele a családom...

rekamer
rekamer / rekamer Sun, 2013-06-16 20:01

Ahogy olvastad, tényleg mindegy. A lényeg, hogy ha elkezdted egy 2,5 decis bögrével, akkor ne válts, mondjuk a liszt és a cukor között három decisre :D Jó sütést!

Nikoza84
Nikoza84 Sun, 2013-06-16 19:31

Szia!

Nagyon megfogott a recepted és szívesen elkészíteném, de sütik készítése terén még nagyon kezdő vagyok. Mekkora bögrével csináltad (hány dl-es)? Több helyen is megnéztem, és mindenhol más dl-es bögrét írnak. Azt is olvastam, hogy végül is mindegy, csak mindent ugyanazzal a bögrével mérjek ki, de gondolom, hogy a tészta állagához nem mindegy, hogy mekkora bögrével kimért hozzávalókhoz hány tojást teszek. Válaszodat előre is köszönöm.