Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapuding házilag

Vaníliapuding házilag
Vaníliapuding házilag
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azon gondolkodtam, hogy még csak eszembe se jutott eddig házilag pudingot főzni. Ezen változtatnom kellett, mert imádom, és tényleg nem kell nagy erőfeszítéseket tennem ahhoz, hogy ezzel a szívemnek is kedves édességgel lepjem meg magam estére.

hozzávalók / 3 adag

A pudinghoz

A karamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a kukoricakeményítőt és a sót alaposan elkeverjük egy közepes méretű fazékban, majd fokozatosan hozzáadjuk a tej negyedét. Mehet bele a három tojássárgája, eldolgozzuk. Beleöntjük a maradék tejet. 
  2. Közepes lángon felforraljuk, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik a pudingunk. Mindvégig kevergetjük.
  3. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és vaníliát. Hűtőbe tesszük dermedni, de langyosan is nagyon finom, viszont még sokkal krémszerűbb. 
  4. Piríthatunk rá mandulát, diót, netán mogyorót, illetve vajon készítsünk karamellát és adagonként tegyünk belőle a puding tetejére. Ehhez alacsony lángon olvasszuk össze a vajat és a cukrot, mikor már szép aranybarna és folyékony, gyors, határozott mozdulatokkal csurgassuk  a puding(ok) tetejére. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 56 008
elküldve: 34
receptkönyvben: 979
elkészítve: 46/56
Facebookon megjelent: 2

szakács

Országh Kitti

Mióta szakács: 2012.05.02.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi puding

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TomikAliz27
KicsiLizi27 / TomikAliz27 Thu, 2015-01-08 19:46

Ha nincs itthon min. 3,5%-os tejem, csak 1,5-ös, az nem jó?
Ez a puding is olyan, mint a bolti, olyan szempontból, hogy ez is meg fog szilárdulni és ki tudom borítani a formából?
Mert én olyat keresek, ami nem szilárdul meg, hanem kihűlés után is krémes lesz.

Motyóbábi
Motyóbábi Mon, 2014-10-20 23:00

hurrá! végre valaki, aki a házi pudingra szavaz! engem mindig lehurrogtak, mikor ízetlennek és műanyagnak neveztem a bolti pudingot a házihoz képest (pedig a házi már évszázadok óta bizonyít), de most örülök, hogy nem vagyok egyedül! én csokisat is csináltam már kakaóporral és fél tábla beleolvasztott étcsokival (plusz két csepp rum, na meg egy kanálka kávé). isteni! :)

nkrisztee
nkrisztee Mon, 2014-03-31 16:53

Isteni finom, a zacskós puding a nyomába sem ér! Másodszorra 3 kanál keményítőt tettem bele, mert a 2-tól inkább sodó állaga lett. Az íze így is mennyei volt. Köszi a receptet! :)

eruuus
eruuus Mon, 2013-10-28 23:48

kedves Kitti, bevallom kicsit féltem, sosem készítettem még házilag pudingot...eddig a napig. ezentúl csak ezt a receptet használom, mennyei volt!:) köszönöm!:)

EdesMindegy
EdesMindegy Wed, 2013-10-23 18:11

Éppen a minap gondolkodtam azon, minek veszek és eszek bolti pudingot, amikor házilag is elkészíthető, aztán ez annyiban is maradt nálam. Most, hogy rám talált a recepted ki fogom próbálni, köszönöm! :)

511
tej 5 dl
cukor 6 dkg
1 csipet
vanília 0.5 db
tojássárgája 3 db
vaj 3 ek
kukoricakeményítő 2 evőkanál
vaj 3 ek
cukor 3 ek