r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes rebarbara szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Vaníliakrémes rebarbara szelet
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 587 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5882 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 207 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 587 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    316 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5080.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    2095 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.3 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 5882 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához elvegyítjük a lisztet a sütőporral.
  2. A rebarbarát megtisztítjuk(lehúzzuk a száráról a külső rétegét), és kb 1-2 cm-es darabkákra felvágjuk.
  3. A vajat krémesre keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a tojásokat, és sütőporos lisztet.
  4. Sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, és rátesszük a rebarbara szeleteket, amiket kissé rá is nyomkodunk.
  5. A tésztát 175 °C-on 30 percig sütjük.
  6. Elkészítjük a tetejére a krémet. A pudingporból a tejjel és a cukorral kész pudingot főzünk. Majd ha kissé hűlt, de még jó meleg, hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan kikeverjük.
  7. A megsült tésztát kivesszük, és a vaníliás krémet a tetejére simítjuk.
  8. Visszatesszük a sütőbe újabb 15-20 percre.
  9. Miután kihűlt, éles késsel szeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 419
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 41381
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliakrémes rebarbara szelet
Vicikó 251 recept

Egy rendkívül friss ízű, üdítő, igazi nyári süti, melynek a tésztája szaftos, puha... nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek