r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-meggyes tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Vaníliakrémes-meggyes tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    905 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3318.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.6 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4524 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 3906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szokásos módon elkészítjük a vaníliapudingot. Egy lábasba kimérünk 7 dl tejet, melyből kiveszünk 10 evőkanállal. A maradék tejhez hozzáadunk 6 evőkanál cukrot, és feltesszük melegíteni. Ezalatt a 2 csomag vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a kivett tejjel. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük a kikevert pudingport, és folyamatosan kevergetve készre főzzük. Az elkészült krémet kihűtjük.
  2. Amíg a puding hűl, elkészítjük a tésztát. 2 dl tejbe teszünk 1 evőkanál cukrot, meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. Egy edénybe kimérjük a lisztet, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, 2 egész tojást, csipetnyi sót, 6 dkg puha margarint, végül a felfutott élesztős tejet. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és a tésztát 20 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.
  4. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. Először megkenjük vastagon vaníliapudinggal, majd megszórjuk a lecsepegtetett meggyel.
  5. A megtöltött tésztát a kalácshoz hasonlóan feltekerjük, és 3 cm-es szeletekre vágjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük egymástól kis távolságra, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5608
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötletet egy német receptes oldalon találtam. Ott cseresznyével volt készítve, nekem meggy volt kéznél. Hidegen, melegen kevés porcukorral meghintve finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek