r
Nosalty Logó

Vaníliafagylalt málnasziruppal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Vaníliafagylalt málnasziruppal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A fagylalthoz

A málnasziruphoz

Összesen 541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A fagylalthoz

A málnasziruphoz

Összesen 2158 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A fagylalthoz

A málnasziruphoz

Összesen 205 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 2158 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A fagylalthoz

A málnasziruphoz

Elkészítés

A fagylalthoz

  1. A tojássárgáját a cukorral alaposan kikeverjük. A tejet, tejszínt és a mascarponét elkeverjük, majd egy kis fazékban -kis lángon- feltesszük melegedni. Ízesítjük vanília aromával és vaníliaporral. Mikor a tejszínes keverék langyos, hozzáadjuk a cukorral kikevert tojássárgáját, és folyamatos keverés mellett -a lángot kicsit feljebb vesszük- összefőzzük. Levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni. A málnát a cukorral egy kis lábasban összefőzzük, míg jól be nem sűrűsödik, majd szitán átnyomkodjuk, hogy ne legyenek majd magok a szirupban. A kihűlt fagylaltalapot egy lapos műanyag dobozba öntjük, és betesszük a mélyhűtőbe. ~20 percenként átkeverjük, összesen 4-5 alkalommal. Mikor a fagylalt már majdnem teljesen megszilárdult, rákanalazzuk a tetejére a málnaszirupot, és a kanál nyelével néhány mozdulattal beledolgozzuk a fagyiba (csak óvatosan, hogy márványos maradjon). Visszatesszük a mélyhűtőbe, és megvárjuk, míg teljesen megdermed. Fogyasztás előtt ~10 perccel kivesszük, hogy könnyebben tudjunk gombócokat formázni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5919
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap rengeteget dolgoztunk a kertben, ezért úgy gondoltam, jutalomképpen meglepem magunkat egy finom házi fagyival. Vaníliással, mert azt mindketten nagyon szeretjük.:) Volt még málna a fagyasztóban, így került bele egy kis gyümölcs is, igaz nem a megszokott formában. Érdemes volt foglalatoskodni vele, mert nagyon jó meglepi lett!:D További képeket találtok itt.

Hozzávalók

A fagylalthoz

A málnasziruphoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek