r
Nosalty Logó

Vaníliafagylalt fekete máglyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Vaníliafagylalt fekete máglyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fagylalt

desszert

Összesen 521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fagylalt

desszert

Összesen 1568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fagylalt

desszert

Összesen 243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3210.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    126 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 1568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

fagylalt

desszert

Elkészítés

fagylalt

  1. A tojások sárgáját a porcukorral jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fél liter tejet. Folytonos keverés mellett vízgőzön addig kevergetjük, míg kissé besűrűsödik.
  3. Tűzről levéve egy műanyag tálkába öntjük, majd a fagyasztóba tesszük.
  4. Minimum 2 óra hossza kell, míg megfagy.

desszert

  1. A tojások sárgáját a 8 dkg cukorral és a zsírral habzásig verjük.
  2. Hozzáadjuk a kakaót, a liszttel előzőleg elkevert sütőport. Majd annyi hideg tejet, hogy piskóta sűrűségű masszát kapjunk.
  3. Vajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük. Előmelegített sütőben 200 C fokon megsütjük.
  4. Közben a 2 tojásfehérjét a vaníliás cukorral felverjük. Mikor majdnem megsült a sütink, kivesszük, és nyakon öntjük a fehérjével. Fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját, és inkább csak szárítjuk a habot. Mikor halvány barnás a színe, na akkor kész.
  5. Várunk kicsit, majd szeleteljük és a fagylalttal kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1506
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Ajánló

A tojásfehérjét először csak magában kezdjük el felverni, és mikor habos kezd lenni, na akkor adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Ha kivesszük a sütőből a tésztát, a hab a tetején kissé össze fog esni, de ez nem ront az élvezeti értékén...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami hidegre vágytam, és tudtam délután jön két rokonom... mit is csináljak??? Nekikezdtem a fagyinak, de gondoltam, összedobok egy kis gyors finomságot mellé. A kettő tökéletesen kiegészíti egymást; hidegség lágy falatokkal... :-)))))

Hozzávalók

fagylalt

desszert

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?