r
Nosalty Logó

Váncza-féle mágnás dióspite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Váncza-féle mágnás dióspite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    302.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5878.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1863 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 5597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet összevegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.
  2. Kb. az 1/4 részét félreteszük, a nagyobb részt szép vékonyra nyújtjuk és sütőpapírozott tepsibe fektetjük.
  3. Megkenjük gazdagon a lekvárral.
  4. A tetejére a cukrot, tojássárgát, diót, vaniliás cukrot és a tojásfehérje habot lazán összekeverjük és a lekváros tésztára simítjuk.
  5. A félretett tésztából vékony csíkokat gyúrunk és a diós krém tetejére rács alakban ráhelyezzük és megkenjük tojással.
  6. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 25167
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Váncza-féle mágnás dióspite
Vicikó 251 recept

A jó öreg piros, vászonkötéses  Váncza József: " A mi süteményes könyvünk "- ből való kis recept. Ezt írja hozzá alcímnek: Kitűnő. Valóban az. Nagyon gyorsan elkészíthető, finom süti.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!