r
Nosalty Logó

Vajkrém házilag

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nkcicc
Vajkrém házilag
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    446 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1685 micro
Összesen 799 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    446 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1685 micro
Összesen 799 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az elkészítése pofon egyszerű. Szükséges hozzá egy tésztaszűrő vagy bármilyen szűrő, ami otthon van és elég nagy. Alá kell tenni egy peremes alátétet vagy tálat, amibe majd a savó fog csepegni. A szűrőbe én textil pelust tettem, mivel van kicsi a háznál, de nagyobb szemű konyharuha is megfelelő. Ezután beleöntjük a tejfölt és a joghurtot, összekeverjük kicsit, és besózzuk.
  2. Ezután batyut kell formálni a textilből, csomót kötni rá, kicsit összenyomkodni, és mehet a hűtőbe egy napra. A lecsepegett savó mennyiségét érdemes figyelni, nehogy a batyunk a savóban álljon.
  3. Egy nap után kicsomagoljuk, és hozzáadjuk az éppen szimpatikus zöldségeket, jól összekeverjük, ekkor már egy kisebb edényben, újra megsózzuk, és pár órára visszatesszük a hűtőbe. Ez nem áll el több hétig a hűtőnkben, 2-3 napon belül fogyasztandó, de az eltüntetésével nem hiszem, hogy gondok lesznek. ;)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 28855
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nkcicc 7 recept

Szerettem volna olyan vajkrémet készíteni, amelyben nincsen semmilyen adalék anyag, mégis hasonló az íze a boltok polcain árult vajkrémmel. Az eredmény sikeres! :) Ez egy kisebb, egy személyes adag, az arányokat tartva nagyobb adagokat is tudtok készíteni, és szinte minden földi jót belekeverhettek a végén, amit szerettek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!