Vajban sült koktélrák recept

1 adag
194
kcal
Vajban sült koktélrák
Vajban sült koktélrák
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy utazás alkalmával, egy elbűvölő kis étteremben vacsorázva választottuk előételnek a fokhagymás vajban sült koktélrákokat. Kis hegyes villák segítségével ettük ki a gyűszűkből a rákocskákat, a vajat pedig házi készítésű bagettel tunkoltuk ki. Nosztalgia gyanánt itthon is többször reprodukáltuk már, miután beszereztünk hozzá mindent: a kis gyűszűket és a hegyes villákat. Mit mondjak, nem egy diétás előétel, de egyszer-egyszer belefér…


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, Valentin-nap
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként a vajat „megtisztítjuk” a következő módon: darabokra vágjuk és lábasba téve, kis lángon elkezdjük melegíteni. A hő hatására a tej elválik a zsírtól, így le tudjuk fölözni a habot. A tisztított vajat nagyon apró lyukú szűrőn keresztül egy kis tálba szűrjük. (Azért fontos ez a lépés, mert a tisztított vaj jobban bírja a magas hőmérsékletet.)
  2. A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra, légkeverésen. A fokhagymát megpucoljuk és belezúzzuk a vajba. A megmosott rákokat 12 kis porcelán gyűszűbe elosztjuk (kb. 3-4 koktélrák jut egybe) és rákanalazzuk a fokhagymás-vajat. Mehet is a sütőbe 5-6 percre. A sütőből kivéve azonnal kínáljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 806
elküldve: 1
receptkönyben: 207
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (4)

eto1986
eto1986cs, 2013-01-31 21:09

vajban!!! na de milyen vajban????? mindenhol hallom, hogy vajban sült ez, meg az, de vaj van sok féle!! valami márkát, vagy fajtát légyszi!!! előre is köszi!! :)

petra
petracs, 2013-02-14 15:20

Jó minőségű, 82%-os zsírtartalmú vajra kell gondolni, azon belül pedig szabad a választás, valaki a a belga vajakat szereti, más az olasz vajra esküszik, megint más a dánok vajait preferálja:-)

catalinca
catalincav, 2011-06-26 10:55

Nem előrefőzött garnélarákkal, pláne friss gambas-sal különösen jó lehet. Francia vagy spanyol étteremből való az ötlet?

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
194