Vajban sült koktélrák recept

Vajban sült koktélrák
Vajban sült koktélrák
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy utazás alkalmával, egy elbűvölő kis étteremben vacsorázva választottuk előételnek a fokhagymás vajban sült koktélrákokat. Kis hegyes villák segítségével ettük ki a gyűszűkből a rákocskákat, a vajat pedig házi készítésű bagettel tunkoltuk ki. Nosztalgia gyanánt itthon is többször reprodukáltuk már, miután beszereztünk hozzá mindent: a kis gyűszűket és a hegyes villákat. Mit mondjak, nem egy diétás előétel, de egyszer-egyszer belefér…


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsony, Valentin nap
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

elkészítés

  1. Elsőként a vajat „megtisztítjuk” a következő módon: darabokra vágjuk és lábasba téve, kis lángon elkezdjük melegíteni. A hő hatására a tej elválik a zsírtól, így le tudjuk fölözni a habot. A tisztított vajat nagyon apró lyukú szűrőn keresztül egy kis tálba szűrjük. (Azért fontos ez a lépés, mert a tisztított vaj jobban bírja a magas hőmérsékletet.)
  2. A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra, légkeverésen. A fokhagymát megpucoljuk és belezúzzuk a vajba. A megmosott rákokat 12 kis porcelán gyűszűbe elosztjuk (kb. 3-4 koktélrák jut egybe) és rákanalazzuk a fokhagymás-vajat. Mehet is a sütőbe 5-6 percre. A sütőből kivéve azonnal kínáljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 250
elküldve: 1
receptkönyben: 203
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (4)

eto1986
eto1986cs, 2013-01-31 21:09

vajban!!! na de milyen vajban????? mindenhol hallom, hogy vajban sült ez, meg az, de vaj van sok féle!! valami márkát, vagy fajtát légyszi!!! előre is köszi!! :)

petra
petracs, 2013-02-14 15:20

Jó minőségű, 82%-os zsírtartalmú vajra kell gondolni, azon belül pedig szabad a választás, valaki a a belga vajakat szereti, más az olasz vajra esküszik, megint más a dánok vajait preferálja:-)

catalinca
catalincav, 2011-06-26 10:55

Nem előrefőzött garnélarákkal, pláne friss gambas-sal különösen jó lehet. Francia vagy spanyol étteremből való az ötlet?

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
194