Vajban sült koktélrák recept

Kalória?
Vajban sült koktélrák
Vajban sült koktélrák
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy utazás alkalmával, egy elbűvölő kis étteremben vacsorázva választottuk előételnek a fokhagymás vajban sült koktélrákokat. Kis hegyes villák segítségével ettük ki a gyűszűkből a rákocskákat, a vajat pedig házi készítésű bagettel tunkoltuk ki. Nosztalgia gyanánt itthon is többször reprodukáltuk már, miután beszereztünk hozzá mindent: a kis gyűszűket és a hegyes villákat. Mit mondjak, nem egy diétás előétel, de egyszer-egyszer belefér…


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, Valentin-nap
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként a vajat „megtisztítjuk” a következő módon: darabokra vágjuk és lábasba téve, kis lángon elkezdjük melegíteni. A hő hatására a tej elválik a zsírtól, így le tudjuk fölözni a habot. A tisztított vajat nagyon apró lyukú szűrőn keresztül egy kis tálba szűrjük. (Azért fontos ez a lépés, mert a tisztított vaj jobban bírja a magas hőmérsékletet.)
  2. A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra, légkeverésen. A fokhagymát megpucoljuk és belezúzzuk a vajba. A megmosott rákokat 12 kis porcelán gyűszűbe elosztjuk (kb. 3-4 koktélrák jut egybe) és rákanalazzuk a fokhagymás-vajat. Mehet is a sütőbe 5-6 percre. A sütőből kivéve azonnal kínáljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 37 886
elküldve: 1
receptkönyben: 213
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (4)

eto1986
eto1986 cs, 2013-01-31 21:09

vajban!!! na de milyen vajban????? mindenhol hallom, hogy vajban sült ez, meg az, de vaj van sok féle!! valami márkát, vagy fajtát légyszi!!! előre is köszi!! :)

petra
Petra / petra cs, 2013-02-14 15:20

Jó minőségű, 82%-os zsírtartalmú vajra kell gondolni, azon belül pedig szabad a választás, valaki a a belga vajakat szereti, más az olasz vajra esküszik, megint más a dánok vajait preferálja:-)

catalinca
catalinca v, 2011-06-26 10:55

Nem előrefőzött garnélarákkal, pláne friss gambas-sal különösen jó lehet. Francia vagy spanyol étteremből való az ötlet?

Legfrissebb cikkek

Így néz ki Rihanna reggelije?
Így néz ki Rihanna reggelije?
A barbadosi szupersztár a napokban tett közzé egy fotós posztot a több millió követőt számláló Instagram-oldalán, melyen az aktuális reggelijét örökítette meg.
Hűsítő italok - nem csak pohárból!
Hűsítő italok - nem csak pohárból!
Dobd fel a kerti partit vagy hétköznap estéket egyedi tálalású italokkal! Fagyassz gyümölcsöket, készíts limonádékat stílusosan!
Szülinapi torták 200 kalóriából
Szülinapi torták 200 kalóriából
Na persze nem az egész torta ennyi, csak egy adagja. De azért az sem rossz, ugye?
194