r
Nosalty Logó

Vajban párolt fűszeres csirkemell gombás-zöldborsós mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vajban párolt fűszeres csirkemell gombás-zöldborsós mártással
adag
Előkészítés
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hús

mártás

Összesen 538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hús

mártás

Összesen 2150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hús

mártás

Összesen 127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3316.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1949 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1092 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4961 micro
Összesen 2150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

hús

mártás

Elkészítés

hús

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, és ízlés szerint befűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral, majd a vajon puhára pároljuk, és pirosra pirítjuk.
  2. A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. A gombát megtisztítjuk, és felaprítjuk, majd a hagymához adjuk sóval, borssal.
  3. Beleöntjük a zöldborsót, és megpároljuk.
  4. Miután elfőtte a levét, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, és beleöntjük a tejszínt, és kevés liszttel besűrítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3812
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor van olyan, hogy nem tudjuk eldönteni mi legyen a napi menü. Ilyen esetekben azt eszünk, amit találunk. Egyik nap is ez történt. A csirkemellet imádom vajban párolni, szóval igazából csak a köretet kellett kitalálnom mellé. Gombás rizibizinek indult. Gondoltam összepárolom a borsót a gombával, és összekeverem rizzsel, de amikor megláttam a tejszínt a hűtőben, az a bizonyos villanykörte kigyulladt a fejemben, és így készült el a mártás. :)

Hozzávalók

hús

mártás

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?