r
Nosalty Logó

Vajas-tejfölös kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kakaóscsiga
Vajas-tejfölös kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 575 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4590 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 334 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 575 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7379.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    4988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 4590 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 teáskanál cukorral és ugyanennyi liszttel. Kb. 10 perc.
  2. Kimérjük a lisztet, teszünk hozzá sót, olajat, két tojásfehérjét + 1 sárgáját, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. Összegyúrjuk, és egy lágy, jól formálható tésztát kell kapnunk. Ha szükséges, tegyünk hozzá még lisztet. Pihentessük 30 percig.
  3. A tésztát 8 részre osztjuk, mindegyiket kerek formára nyújtjuk, és egymás tetejére helyezzük úgy, hogy felváltva megkenjük vajjal illetve tejföllel. A legutolsót nem kenjük meg semmivel. Amikor készen vagyunk a rétegezéssel, még tovább nyújtjuk a tésztánkat olyan 35 centisre. (Előtte alálisztezünk.)
  4. 8 egyenlő részre vágjuk, és feltekerjük az így kapott háromszögeket. Kivajazott lábasba tesszük kör alakban, és még hagyjuk kelni kicsit. Tetejét megkenjük 1 ek. tejjel elkevert tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
  5. 230 fokos sütőbe tesszük 5 percre, majd csökkentsük a hőt 190 C°-ra, és süssük még 30 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 11999
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajas-tejfölös kalács
Kakaóscsiga 20 recept

Pihe-puha kelt tészta, ami másnapra se szárad ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek