Vajas répafőzelék recept

Vajas répafőzelék
Vajas répafőzelék
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokunknak vannak rossz emlékei a menzás répafőzelék miatt. 
Ideje ezen változtatni!
Répafőzelék vajjal és citrommal, gyorsan, egyszerűen.

hozzávalók / 4 adag

  • 600 g sárgarépa
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 0.5 citromból nyert citromhéj
  • 60 g vaj
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 60 g finomliszt
  • 2 dl víz
  • 7 dl tej
  • ízlés szerint

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sárgarépa-főzelék, citromos répafőzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk. A citrom héját lereszeljük, és levét kifacsarjuk.
  2. Egy lábasban vajat hevítünk, hozzáadjuk az olajat, majd a répát félpuhára pároljuk, és lekapcsoljuk a lángot.
  3. Folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk a lisztet és egy kevés vizet, majd a tejet.
  4. Sózzuk, és hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a petrezselymet.
  5. Felforraljuk, és ha kellően besűrűsödött, tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 109
össznézettség: 14 362
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
628 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

354