Vajas kekszes-vaníliapudingos desszert recept

1 adag
632
kcal
Vajas kekszes-vaníliapudingos desszert
Vajas kekszes-vaníliapudingos desszert
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt egy újabb sütés nélküli finomság receptje, melynek alapjául Nyamóka Málnás-kekszes villámsütijét vettem, néhány kisebb módosítással.  Mivel így februárban semmilyen piros bogyós gyümölcsöm nincs itthon, és épp a fagyasztóban sem találtam használhatót, úgy döntöttem, hogy a gyümölcsöt reszelt csokoládéra cserélem a receptben. 
Bár ehhez a variációhoz is remekül illett volna az eredeti habtejszínes bevonat, a tetején csokireszelék díszítéssel, én mégis - tovább variálva a recepten - kipróbáltam egy színtelen tortazselé bevonatot helyette. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom még eperből, málnából, szederből, vagy erdei gyümölcsök keverékéből készíteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudinggal és csokoládéval rakott vajas keksz, sütés nélküli vaníliapudingos-kekszes desszert, pudingos kekszes süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliás pudingport elkeverjük a 6 evőkanál cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük. A mikrohullámú sütő legmagasabb fokozatán 6-7 perc alatt sűrű pudingot főzünk, időközben kétszer átkeverjük. (De elkészíthetjük a pudingot a hagyományos tűzhelyen főzős módszerrel is.)
  2. Egy szögletes sütőformát kibélelünk folpackkal, és leteszünk az aljára egy sort a vajas kekszből. Erre pudingot kanalazunk, amit aztán vékonyan megszórunk reszelt csokoládéval. Újra keksz következik, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. A tetejére vajas keksz kerüljön. Ezután fóliával letakarva 1 órára az egészet hűtőszekrénybe tesszük. 
  3. Amikor az 1 óra letelt, a megdermedt desszertet egy lapos tálra vagy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot, és a tetejét megszórjuk csokireszelékkel.
  4. A tasak leírása alapján 2 ek. cukorral és 2,5 dl vízzel elkészítjük a színtelen tortazselét, majd amikor langyosra hűlt, rákanalazzuk a desszert tetejére. Folyassuk körbe az oldalain is. Amikor a zselé már majdnem teljesen kihűlt, a kanál hátuljával visszakenhetjük az oldalakra a tálcára lefolyt zselét, ekkor már nem fog újra lefolyni, és szépen körbe tudjuk vonni vele az egészet.
  5. Alufóliával óvatosan letakarva visszatesszük a hűtőbe, és minimum 2-3 órát még állni hagyjuk. De a legjobb az, ha egy egész éjszakát pihentetjük, és csak másnap szeleteljük fel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 344
elküldve: 4
receptkönyben: 190
elkészítve: 0/9
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

A legolcsóbb olasz egytálétel
A legolcsóbb olasz egytálétel
Vannak ételek, amelyeket századokon át csak szegények főztek, a gazdasági felemelkedéssel eltűntek, majd pár éve újra felbukkantak a fine dining menükön. A polenta pont ilyen!
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!
632