Vajas keksz juharsziruppal recept

Vajas keksz juharsziruppal
Vajas keksz juharsziruppal
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk az egészséges kekszeket. :-)
Reggelire a napindító általában ezek valamely változata vagy kása vagy gyümölcs. Fentiek miatt mindig keresem az újdonságokat, mivel, hogyan lehet új típusú finomságot alkotni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A 20 dkg liszt helyett legalább fele-fele arányban zabkorpa-teljes kiőrlésű liszt keverékkel is lehet készíteni.
Lehet bele tenni 1-2 evőkanál kakaóport, karobport vagy felaprított csokit.
Jól illik a tésztába darált dió, törökmogyoró vagy mandula.
A képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készült.

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cookie, keksz, amerikai keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a juharszirupot, és keverjük habosra a (megmosott és külön tálban felütve ellenőrzött) tojással (gyors mozdulatokkal keverjük, hogy a meleg vajban ne süljön meg a tojás).
  2. A tojásos keverékhez adjuk a cukrot és a lisztet, majd alaposan keverjük össze.
  3. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a tepsit.
  4. Enyhén nedvesített kézzel gyúrjunk evőkanálnyi adagokból gombócokat, majd 1 cm vastagra lapítva tegyük a tepsire, és süssük aranyszínűre 10-12 perc alatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 625
elküldve: 14
receptkönyvben: 465
elkészítve: 26/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyongykata
gyongykata h, 2013-05-06 18:34

Szia, nagyon finom lett a süti, szerintem érdemes a cukorral csínján bánni, egyébként egy falat nem maradt belőle! Valamiért a kókusz ízre asszociáltam, érdekes... Ritkán eszem juharszirupos ételt... :)

kockacukor91
kockacukor91 h, 2013-02-18 21:19

hello,
egy olyan kerdesem lenne, hogy juharszirup helyett hasznalhatok e mezet?
koszi :)
rita

Receptműves
Receptműves / Receptműves h, 2013-02-18 21:23

Szia,
persze, csak nézz rá sütésnél, hajlamos megégni a méz (szerintem a 10 perc így max. sütési idő).
Szép estét,
Memi

b-n
b-n k, 2013-01-08 17:02

Gyorsan szerettem volna valamit sütni, amíg a fiúk kint havat lapátolnak. Fehér lisztből készült, mert csak ez volt itthon. Így is jó lett, bár haloványka színű, legközelebb más liszt és kakaópor is megy bele... 20 percig sütöttem. Az illata belengi a lakást. (sikere volt)

uutakacs
uutakacs / uutakacs p, 2012-05-11 23:35

Szia,
megsütöttem és nagyon finom lett. A hétvégén próbálom zabliszttel vagy zabpehellyel és esetleg kókusszal.
KÖSZI:-)

volfi
volfi / volfi sze, 2012-05-09 07:58

Imádom a juharszirupot. Szerintem szuper alaprecept, de ha kipróbálom, biztos beleteném a harapható darabkákat (csoki, dió mogyoró, stb)
A kérdésem: a folyadékot mennyire bírja? Lehet tejbe mártogatni? (felszívja valamennyire?)
Ha több a juharszirup, akkor ki lehet hagyni a cukrot? Vagy akkor túl tömény lesz?

Receptműves
Receptműves / Receptműves sze, 2012-05-09 14:57

Kedves volfi, bátran variáld a receptet csokival, dióval, mogyoróval. Úgy viselkedik mint a kekszek általában, lehet mártogatni :-) Kihagyhatod a cukrot és emelheted a szirupot, ha túl lágy lenne a tészta, kevés lisztet, vagy akár zabpelyhet, zabkorpát is tehetsz hozzá. Üdv, Memi

496