r
Nosalty Logó

Vadpörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vadpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)

Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)

Összesen 3608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)

Összesen 151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.6 g

Zsír

  • Összesen
    234.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2149.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 3608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Elsőnek a hagymákat megpucoljuk, majd felkockázzuk..
  2. A szárított gombát alaposan meg kell mosni, többször leöblíteni, majd 1 órán át vízbe áztatni. Addig a hagymát kicsit a zsírral megdinszteljük.
  3. Amint üveges a hagymánk, hozzáadjuk a paprikával kezdve az összes fűszert, kivéve a borsikafüvet és a metélőhgymát ill. a vadpácot. Ekkor kerül bele a gomba és az apróra vágott paprika is.
  4. A húst felkockázzuk. Ha vadhússal van dolgunk, akkor legalább kétszer fel kell rakni forrni vízbe, amíg habosodik, hogy a méreganyagok kimenjenek belőle. Ezt követően hozzáadjuk a fűszerekkel elkevert hagymánkhoz. Beletörjük a fokhagymát is, majd kicsit felöntjük vízzel (kb. 3 dl), illetve lehet egy kicsi borral is vegyesen. Itt jön még a vadpác is, amit lyukacsos tojásba (teatojás) töltök a borókabogyóval együtt, és a babérlevéllel.
  5. Forrás előtt takarékra levéve legalább 2, vagy 2 és fél órán át főzzük a pörköltünket fedő alatt, néha meglocsolgatva egy kis borral. Közbe időközönként kevergetjük.
  6. Utolsó fél órában hozzáadjuk a metélőhagymát és a borsikafüvet, majd amikor a hagyma teljesen szétfőtt és a hús is puha akkor elkészültünk. Sóval csak óvatosan.
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 201
  • Össznézettség: 186880
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 08.

Ajánló

Ezt ajánlom legfőképp pörkölt fanatikusoknak! Tésztával vagy nokedlivel tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept saját fejlesztés. Bármilyen vadhúsból készíthető. Több véleményből, ajánlásból ill receptekből dolgoztam ki. Akinek tetszik, dobjon kérem egy véleményt. Remélem, mindenkinek kellően ízleni fog aki kipróbálja :)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)

Címlapról ajánljuk

További cikkek