r
Nosalty Logó

Vadkovászos rozsos-magos kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Vadkovászos rozsos-magos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
vadkovászos
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1839 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 235 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 307 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4349 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    2748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 1839 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sóval, kakukkfűvel, ráöntjük azaktív rozsos vadkovászt, 1 dl vizet, a mézet,olajat, és simára keverjük. Ha kell, adunk hozzá még vizet, és 15 perc pihentetés után kézzel vagy géppel megdagasztjuk. Ha kézzel dagasztunk, az olajos kéz megkönnyíti a munkát, mert a rozsliszttől ragacsos a tészta.
  2. Duplájára kelesztjük (nálam ez max. 3 óra, de ha tovább tart, akovász "ereje" és a hőmérséklet miatt, az is jó!).
  3. Kelesztés után megformázzuk; közben hozzáadjuk a magokat, meghintjük liszttel megkukoricadarával a tetejét, és kikent, lisztezett formában pihentetjük megint kb. 3 órát,amíg legalább másfélszeresére nem kel.
  4. Melegedő 190 fokossütőben sütjük 30-40 percig, majd220 fokon aranybarnára pirítjuk (még kb. 15-20perc).
  5. Rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 22x10x8
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1620
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a tönkölylisztet és a rozslisztet a kenyérben; finom az ízük, és sokkal kevesebbel jól lehet lakni! Természetesen egészségesebb is a vitamin és rosttartalma miatt, mint a fehér kenyér. Ezért megy a kísérletezésem most ezzel a keverékkel. "Rozska" kovászom volt a soros a sütésben, és megint szépen szerepelt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek