r
Nosalty Logó

Vadkovászos DNK kenyér jénaiban sütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Vadkovászos DNK kenyér jénaiban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
vadkovászos
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3340.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 2073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az elsőöthozzávalót egy nagyobb kelesztőtálban simára keverjük (sűrűbb nokedlitészta sűrűségűlegyen), és letakarvaa konyhapulton kelesztjük 12 órát. A kelesztéshezaktív vadkovász-t használunk.
  2. Kelesztés után gyengén olajozott felületen, olajos ujjakkalujjnyira lapogatjuk, és megszórjuk a magvakkal, majd 4 mozdulattalhajtogatjuk, mint a pogácsát.
  3. Meggömbölyítjük cipó formára, és sütőpapírral bélelt kelesztőtálbanújból pihentetjük 1-1,5 órát.
  4. Sütés előtt 40 perccel előmelegítjük a sütőt 230 fokra, fedeles jénai edénnyel.
  5. A pihentetés után bevagdaljuk a cipó tetejét, lespricceljük vízzel, majd a sütőpapírral együtt a forró jénai edénybe csúsztatjuk.
  6. Lefedve sütjük 30 percet, majd a tetőt levéve, a hőt 200 fokra csökkentve még kb. 20 percet.
  7. Ha kész, rögtön kivesszük a sütőből, megint lespricceljük vízzel, és rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 8610
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leglustább kenyerem; ez alkalommal a pár keverés és a kelesztés után a keverőtálban hajtogattam, majd a levegőben gömbölyítettem a tésztát. A sütőpapírral könnyen a forró jénaiba csúsztattam a pufi, levegős óriás-gombócot. Dolgos-lelkes Jani kovászom megint jól alakított; lyukacsos, ropogós lett a kenyér!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek